OPINII  »  EDITORIAL

Începe rușinea mondială. Infantino nu se simte corupt

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 11:10 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 12:12

Cel mai controversat Campionat Mondial de Fotbal începe astăzi într-o țară care nu respectă nimic. Vorbim despre un turneu final construit pe cadavre.

Oficialii Cupei Mondiale din Qatar și oamenii din FIFA îndrumau zilele trecute să ne concentrăm pe fotbal, să lăsăm discuțiile despre politică. Ipocrizie din partea unor nenorociți, care fix pe spinarea politicii și-au construit ascensiunea. 

În documentarul FIFA Uncovered, care rulează de aproape o săptămână pe Netflix, Sepp Blatter, aflat la senectute, recunoaște că în clipa în care forul mondial fotbalistic a început să prindă aripi, au început toți politicienii mari ai planetei să le bată la ușă. Dar nu facem politică, noi doar ne bazăm pe politicieni. 

De câțiva ani, FIFA ne-o dă pe asta cu valorile umane, o dau din gură-n gură și nu-i mai dau drumul, o lipesc pe frunte, apoi se duc în Qatar și ne arată obrazul dacă le spunem despre politică.

Qatar, tărâmul contradicțiilor

Qatarul este un tărâm al contradicțiilor. A fost desemnat cu nesăbuință un aliat major non-NATO. Se laudă cu legături foarte strânse cu talibanii și, cităm din Al Jazeera, puternicul om Vladimir Putin. Al Jazeera, rețeaua de televiziune a Qatarului, finanțată de stat, injectează în mod regulat venin islamist, propagandă anti-americană și antisemitism. 

La capitolul drepturile omului, Qatar, în clasamentul Freedom Index by Country 2022, este acolo, la coadă, cu Siria, Venezuela, Yemen, Burundi, Somalia. Nu există drepturile omului. 

Oficial, înainte de Cupa Mondială, mai exact la sfârșitul lui 2021, erau undeva la 9.000 de oameni care și-au pierdut viața în ceea ce s-a numit hei-rup-ul construcțiilor butaforice de la Doha. Acum cică ar fi doar 6.500, mai tăiați dracului din ele, occidentali nemernici! 

Există documentare de tip vlog pe youtube, cu sute de sicrie pe aeroportul din Kathmandu, cu copii plângându-și părinții morți, din cauza condițiilor inumane din Qatar. Desigur, la Al Jazeera s-a spus că sunt copii plătiți să plângă, pentru rating, că oamenii ăia au murit în Siria, nu în Qatar, la construcțiile lor de miliarde. 

FIFA Mafia

Cum a fost posibilă Cupa Mondială din Qatar? Răspunsul corect este: corupția din FIFA. Citiți cartea document semnată de Thomas Kistner sau urmăriți documentarul FIFA Uncovered, de pe Netflix. O să înțelegeți că acești corupți au profitat din plin de cel mai mare fenomen social al planetei, nicio religie nu are adepți câți iubitori de fotbal există. FIFA Uncovered dezvăluie totul. 

Începe rușinea mondială. Infantino nu se simte corupt
Gianni Infantino// Foto: IMAGO / Schüler

Mini-seria spune o poveste vastă, din care nu lipsește nimic. Arată cum corupția din FIFA a fost cultivată cu ani în urmă și a crescut de-a lungul deceniilor, din clipa în care Havelange îl lucrează pe „bătrânul și expiratul” Stanley Rous. Jurnaliștii și foștii oficiali FIFA spun totul de-a fir-a-păr și veți urmări o narațiune cinstită, care dezvăluie adevărul despre mizeria de acolo. 

FIFA Uncovered este un documentar important, deoarece multe citate demonstrează puterea absolută a fotbalului, influențând politica și națiunile într-un mod în care niciun alt sport nu poate. Poate lăsa un gust super amar în gură, încercați bere cu lămâie, că în Qatar nu-i voie cu bere alcoolizată, pe la final vi se va face și greață. Și ce poate fi mai frumos la deschidere decât un meci între Qatar și Ecuador? Tot jurnaliștii arabi spun că fotbaliștii din Ecuador fac deja dușuri în dolari.

Infantino a fost de toate ieri, mai puțin corupt și ipocrit

Înainte de Cupa Mondială, Infantino, copilul crescut în laboratoarele FIFA, băiatul cu bilele încălzite, cu tragerile la sorți pe care doar el le înțelegea, s-a cocoțat la prezidiu și a urlat: că se simte gay, ras în cap, spân de-o viață, lesbian, transgender, olog, milog, arab, negru, chinez, român, geangavelian, pakistanez, Angelina Jolie și Brad Pitt, dar mai ales muncitor migrant. 

Nu a spus că este ipocrit și nici corupt. Omul fără bun simț ne-a spus să nu plecăm pe fenta Occidentului, care denigrează grosolan Qatarul, că această țară le-a umflat buzunarele. 

Cum să spui asemenea tâmpenii? Cum să vorbești tu despre muncitorii din Yemen, Oman, Bangladesh, Pakistan, India, Nepal în Qatar, când oficial 6.500 de oameni, care au vrut să scape de sărăcie, s-au dus să moară pe schele și de boli grave, cauzate de mizeria în care au ajuns? 

Dragă Infantino, ia-i pe toți, de la Burleanu și până la toți ăștia care te votează, și băgați-vă în containerele alea din deșert, unde chiria este 203 dolari pe noapte, și uitați-vă voi la Cupa Mondială! Dar, neapărat, să-i aveți lângă voi pe aplaudacii ăia echipați în tricourile Argentinei, Braziliei să scandeze ca în China sau Coreea de Nord.


Comentarii (11)
prodanka
prodanka  •  21 Noiembrie 2022, 17:23

excelent

zecesebist_de_mic
zecesebist_de_mic  •  20 Noiembrie 2022, 17:46

Care coruptie?! Coruptie exista in doar 2 tari din intreg universul observabil: Romania si Bulgaria. E o axioma. Potlogariile de la UEFA si FIFA tot opera unor romani si bulgari a fost: Blattov si Mihai Platinescu.

EUSUNTDOI
EUSUNTDOI  •  20 Noiembrie 2022, 16:38

bun

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close