OPINII  »  EDITORIAL

Din țânțar armăsar?!

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 14:31 / Actualizat marti, 11 mai 2021 14:51

În condițiile în care, cronologic, FC Botoșani a învins la Craiova, Sepsi la Cluj și Clinceni a terminat egal cu FCSB într-un meci socotit în deplasare, e greu de identificat performera etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1. Depinde cum vrei să privești, dar cred că lui Sepsi i se cuvin cele mai multe laude. Fără a minimaliza meritele celorlalte, ea s-a dovedit, mi s-a părut?, echipa cea mai serioasă, cea mai solidă.

Lucrată, disciplinată tactic, ambițioasă și agresivă (uneori prea!), deși Grozavu a folosit 3 jucători U21, M. Ștefănescu, N. Păun, Dumiter. Adevărat, pe ultimul l-a înlocuit, însă abia în minutul 81. De notat că pe N. Păun și pe Dumiter i-a titularizat pe neașteptate, cel dintâi bifând a șasea prezență în actuala ediție, iar celălalt doar pe a cincea!

Din țânțar armăsar?!

Nu știu dacă Sepsi a tras tare ca să-i plătească o poliță campioanei pentru modul deloc fair în care l-a legitimat pe algerianul Bouhenna. Cu certitudine însă că a ajutat-o să obțină primul succes în disputele cu CFR, după nouă eșecuri și două remize, prestația haotică a băieților lui Edi Iordănescu. Fără vlagă. Fără idei. Fără busolă.

Săptămâna trecută, când am scris aici câteva cuvinte frumoase despre Leo Grozavu și despre trupa lui de comando, unii mi-au sărit la gât. Mi-au atras atenția că gruparea din Sf. Gheorghe "face permanent non-combat cu CFR", din care pricină alt internaut a mers până acolo încât a cerut, aberant, "desființarea acestor formații lipsite de respect față de celelalte competitoare"! Iată că de data asta Sepsi n-a mai făcut non-combat!

Dimpotrivă, a încurcat-o rău pe campioană, care și-a păstrat poziția de lider numai pentru că, aruncând în aer orice pronostic, FCSB n-a reușit să bată Clinceniul! Academica fiind considerată, precum Sepsi în raport cu CFR, satelitul FCSB-ului. Echipă vasală, învățată să nu miște în front și să cedeze toate punctele. Cum se întâmpla în perioada în care Becali trimitea jucătorii tineri să capete experiență la Clinceni.

Nu-i exclus ca Mihai Stoica să aibă dreptate și mingea lovită cu capul de Oaidă în prelungiri să fi intrat în poartă. Dar e imposibil de susținut ferm asta, la sigur, în absența tehnologiei goal-line. Se poate susține însă că formația din Berceni a dezamăgit iarăși printr-un joc cețos, încâlcit, buimac. De anticipat la o echipă pentru care majoritatea deciziilor le ia patronul la televizor, nu antrenorul pe bancă.

Să zic că, după ce s-au complăcut în rolul de ține-calul, unele formații s-au trezit și, ca atare, au dispărut meciurile strategice, blaturile? Nu zic. S-a schimbat ceva, dar suspiciunile persistă. Deoarece e lesne de sesizat diferența, mă limitez la un exemplu, dintre apatia Botoșaniului la 1-3 acasă cu FCSB și îndârjirea sa de la 3-2 cu Craiova în Bănie.

Chiar dacă, închipuiți ori dornici de polemică, ne place să facem din țânțar armăsar, să dramatizăm și să vedem aranjamente peste tot, există încă partide care dau de gândit. Dubioase. Ele-s mai puține, de acord, însă mai sunt.

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Haos la PSG! Jucătorii lui Luis Enrique se revoltă după anunțul făcut de președintele clubului!
Campionate
Haos la PSG! Jucătorii lui Luis Enrique se revoltă după anunțul făcut de președintele clubului!
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

Comentarii (21)
316588556035187
Dan Serbanescu  •  11 Mai 2021, 19:19

Da , moșuleț , nu vei fi pe deplin mulțumit decit cînd FCSB va lua bătaie de la toate echipele din plai of de zece ori pe campionat , dar poate nici arunci ! Trebuie să se repete cele zece infringeri timp de 25 de ani succesiv , că să spele suspiciunile tale ! Cui îi e frică de hoț ?

mzm1
mzm1  •  11 Mai 2021, 16:39

Domnule O.I., in principiu eu sunt de acord cu dv. cand ziceti ca blaturi au fost si vor mai fi, mai multe sau mai putine. Dar, ceea ce surprinde (neplacut) in legatura cu acest subiect este atitudinea ziaristilor GSP, pozitionarea lor partinzana, de protejare a unei singure echipe, Dinamo! Niciun ziarist GSP nu indrazneste sa lanseze nici cea mai vaga suspiciune despre blaturile acestei echipe. Desi, se stie, Dinamo are un trecut mai mult decat glorios in aceasta materie. Ea este cea care a dirijat cunoscuta „Cooperativă” si a avut „colaborari fructuoase” cu echipele primăriilor, mai ales pe timpul guvernarilor PSD. Iar in ce priveste palmaresul ei cu echipa Voluntari ( la un moment dat, din 15 jocuri, 14 erau castigate de Dinamo, unul fiind egal), tuturor ziaristilor nu li s-a parut nimic suspect. De asemenea, nu li s-a parut nimic suspect si anormal nici cand Andone a declarat vara trecută: „Dinamo nu va retrograda pentrui ca ii dam noi locul in Liga 1, deoarece noi suntem o echipa mica, iar Dinamo este de mare traditie”! Cum va explicati domnilor ziarisi acesta atitudine partizană fata de Dinamo? Altfel spus, dv., ziaristii, va aratati convinsi ca toate echipele din Liga 1 fac blaturi, in afara Dinamo (cumintenia pamantului!). Imi imaginez ce tam-tam ar fi facut aceiași ziaristii daca Botosani sau Clinceni ar fi declarat (cu nonșalanță si sinceritate, ca Andone): „trebuie sa-i ajutam pe cei de la FCSB sa castige campionatul, pentru ca noi suntem o echipa mică...

florar
florar  •  11 Mai 2021, 14:54

Domnule jurnalist sunteti tare rau in ofsayd!!!!!Botosaniul cu Steaua a jucat foarte dur!!!O arata statistica si articolele GSP care vorbeau de doua cartonase rosii neacordate de arbitru!!!!Olaru venea dupa o accidentare si a fost tavalit rau !!!!Deci GSP a spus asta si nu un suporter!!!!Apoi Morutan era sa o pateasca in minutul 91 cand Tarnoveanu are o intrare de ii rupe jampierii!!!!Botosaniul la Craiova iarasi a produs penalty si chiar a luat un cartonas rosu dar vad ca nu va sensibilizeaza nici pe dv. nici pe GSP!!!!Dar nu de asta spun ca sunteti in ofsayd ci pentru ca nu va uitati si la meciurileAcademicii!!!!Academica cu CFR a avut niste academicieni pentru ca jucatori sai au fost atat de domni cu CFR incat nu au incasat un galben macar!!!!Sa va spun cum a jucat Academica etapa aceasta cu Steaua????....Deci au fost jocuri fara intensitate dar nu cele pomenite de dv. si GSP!!!!Au fost jocuri in care o echipa a jucat slab dar nu cea la care faceti referire ci eu as spune ca foarte slab a jucat echipa care a tras un singur sut pe poarta si care are ca realizare ca si-a umplut de sange un adversar fara ca arbitrul sa fluiere!!!!Ghici care????Nu este curios ca echipa care si-a dominat adversara ca posesie,ocazii...va face sa strambati din nas dar de Craiova si CFR nu spuneti nici un cuvant la ce joc au prestat...????Partizanat ca partizanat dar nici chiar asa....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează