OPINII  »  EDITORIAL

Fluieră iar a pagubă?

Articol de - Publicat luni, 28 februarie 2022 14:55 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 14:59

FCSB - Farul a sfidat orice pronostic terminându-se 0-2, dar eșecul se putea transforma într-un coșmar pentru formația bucureșteană. În ideea că adversarul, deși cotat cu șansa a doua, a dominat întâlnirea cap-coadă și merita o victorie chiar mai clară.

Scorul ar fi luat proporții și n-ar fi mirat pe nimeni socotind că oaspeții s-au jucat cu situațiile de gol. Amintind ocaziile irosite de Adi Petre (minutele 9, 72), de Moldoveanu (75) și de Betancor, toate imense, trebuie spus că vicecampioana a avut noroc cu carul cedând la numai două goluri diferență. La finalul primului meci pierdut acasă de FCSB după 9 luni, raportul ocaziilor de gol a fost de 1 la 8!

În pericol să rateze calificarea în play-off, obiectiv de care nici acum nu-i sigur sută-n sută, Hagi a pregătit duelul de pe Arena Națională cu maximă atenție. Minuțios. L-a surprins și l-a doborât pe Toni Petrea, i-a predat o lecție, cu o așezare inedită (4-3-1-2) și cu multă mobilitate. „Armonica” lui a funcționat perfect, una dintre dovezi fiind aceea că un fundaș, V. Ghiță, a înscris golul 2.

Fluieră iar a pagubă?
Jefte a marcat împotriva echipei lui Becali

Farul a obținut izbânda de duminică, incontestabilă, cu un mijlocaș de 19 ani (Grameni) și unul de 17 (Radaslavescu), în fața cărora îl va introduce și pe Pitu, alt puști de 19 ani! Dacă nici Hagi nu știe să depisteze, să crească și să lanseze talente, atunci chiar că nu mai știe nimeni, ce credeți?

Corect, băieții lui nu prea confirmă peste hotare și se întorc adesea spășiți. Asta e însă o altă discuție, mai amplă. Oricum, înainte de a fi dojenit, că de înjurat se încumetă exclusiv cei fără minte, Hagi trebuie dat exemplu. Și, sarcină infinit mai grea, imitat. Copiat.

Cât despre FCSB, are dreptate Gigi Becali că în Berceni e debandadă. Derută. Haos. Dar e o brambureală, să mă scuze, creată și întreținută chiar de el, care decide tot în așa măsură (am evitat cuvântul hal!) încât cei din jur nu mai înțeleg nimic.

Se bagă peste Toni Petrea, căruia îi face echipa de start și îi dictează schimbările. Până și cu Mihai Stoica se consultă din ce în ce mai rar, Becali fiind patron, manager, director sportiv și antrenor în paralel. Alfa și omega. Omul-orchestră, dar unul care cântă fals.

Când îl auzi decretând că fotbaliștii care s-au vaccinat anti-covid dezamăgesc din pricină că vaccinul i-a golit de energie, te întrebi cum să reacționezi? Să râzi, să plângi ori ambele? O aberație la fel de mare e aceea, murmurată pe la colțuri, că meciul analizat aici ar fi fost strategic, blat! A comenta așa ceva nu-i decât pierdere de timp.

Deși mă îndoiesc că lupta pentru titlu s-a încheiat, mai e drum lung până departe, e de presupus că FCSB va rămâne în cursă numai dacă Becali se va trezi. Dacă nu se va mai băga unde nu-i fierbe oala și va lămuri niște chestiuni. Va afla de ce Fl. Coman doar mai sare coarda, va realiza că s-a păcălit cu Dumiter, poate și cu Edjouma, îl va lăsa în pace pe Keșeru etc.

Altminteri, în cazul în care latifundiarul va continua să dărâme cu o mână ce-a construit cu cealaltă, CFR Cluj va câștiga încă un campionat la pas. Detașat, în liniște. Iar FCSB va fluiera a pagubă încă o dată, specialitatea casei Becali, nu?


Comentarii (20)
121768505301491
Costel Bastea  •  01 Martie 2022, 14:25

Vorbe ,vorbe si iar vorbe si pe *** il doare in palaria pe care nu o poarta ,de noi toti .Un nou campionat pierdut ,dezamagiri .Pe el il intereseaza doar banii,dar o sa piarda din ce in ce mai mult si asta din prostia lui .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

euty
euty  •  28 Februarie 2022, 22:49
Postat de fairplayromania pe 28 Februarie 2022, 19:44

Salutare Ovidiu ! Scuze, nu vruiam sa intervin, dar ai facut fără minte 10 milioane de români ! 10 milioane de români văd şi înteleg aranjamentele dintre fcsb, farul, botoşani si csu, doar Gazeta Sporturilor nu vede nimic. Oare chiar aşa să fie ? Din 15 mesaje 14 spun că a fost blat . Acum în play-off sunt 5 contra 1 !!!! 6 puncte în play-off valorează cît 12 in sezon regulat..... ştii ce zic :):)

Dar ce i-a mai numarat unfair play de colentina! 10 mil ne zice.14 comentarii ca a fost blat. Alea 14 comentarii fac cat 10 mil. Iar cei 14 curmentatori sunt aceiasi care spun mereu ca Hagi e impostor. A fost blat FCSB cu Chindia? A facut Mioveni blat cu FCSB? Ce joaca in ultimul timp FCSB?Doar Farul face blaturi. Si dupa meciul cu Voluntari acei comentatori *** au vazut blat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jean_gabin
jean_gabin  •  28 Februarie 2022, 20:36

Sunt convins ca jucatori ca Tanase, Vinicius sau altii nu s-ar fi lasat umiliti de pustii lui Hagi si daca le-ar fi sugerat Dl Becali sa cedeze meciul. Si cum sa fi promis Farul ca va da 6 puncte in playoff la cat este Hagi de plin de el?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează