OPINII  »  EDITORIAL

Prieteni ori dușmani?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 20:23 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 20:44

După eșecul de la Sf. Gheorghe, 1-2 cu Sepsi, „câinii” s-au plâns mai tare ca oricând de arbitraj. Poate au dramatizat reproșându-le cavalerilor fluierului că urmăresc să-i retrogradeze, dar au avut motive reale să protesteze.

Deoarece brigada de arbitri, cu Radu Petrescu „central” și Marian Barbu la VAR, trebuia să le acorde două lovituri de la 11 metri și, inexplicabil, s-a făcut că plouă! Consecventă, n-a acordat niciuna!

Nu-i doar părerea mea că arbitrii i-au nedreptățit pe dinamoviști. Că, în limbajul peluzei, i-au furat. La fel s-au exprimat toți experții în materie, Ion Crăciunescu, Marius Avram și Constantin Zotta apreciind la unison, fapt rar, că intrările lui Ninaj la Patriche și, ulterior, la Ghezali se cuveneau pedepsite cu penalty-uri. Întrucât de fiecare dată stoperul slovac al lui Sepsi și-a lovit adversarii cu cotul în figură. Contează mai puțin dacă a vrut sau nu, însă a lovit.

Prieteni ori dușmani?!
Radu Petrescu

Admițând că greșeala e omenească, să zicem că lui Radu Petrescu i-au scăpat faulturile menționate. Deși vizibile, evidente. Se întâmplă și la case mai mari. Rămâne însă fără răspuns, în aer, întrebarea de ce Marian Barbu, asemenea lui Petrescu purtător al ecusonului FIFA, nu și-a chemat colegul de la centru să revadă faza? Cum de comentatorii au interpretat, fără excepție, intrările lui Ninaj ca faulturi, numai Petrescu și Barbu nu?!

Lucrurile se complică mai rău dacă ne reamintim, și trebuie, că Petrescu și Barbu, sau Barbu și Petrescu, au comis-o împreună de mai multe ori. Că n-au gafat numai la Sf. Gheorghe, ci și prin alte părți.

La Cluj, de pildă, la 0-0 între U și Rapid, "centralul" Barbu și Petrescu de la VAR au închis ochii la faultul violent al rapidistului Onea la Oancea, 11 metri indiscutabil. După cum, tot în 2023, la Voluntari- FCSB 1-2, mijlocașul franco-marocan Edjouma i-a "rașchetat" fața lui Armaș cu crampoanele, agresiune pe care Petrescu s-a mulțumit s-o sancționeze cu avertisment, când se impunea eliminare! 

În măsura în care arbitrul din teren a dovedit îngăduință, nici cel din camera VAR, desigur, Barbu, nu l-a tras de mânecă. În consecință, Edjouma n-a fost trimis la cabine.

Concluzia e la îndemâna oricui. De câte ori li se oferă prilejul să oficieze în tandem, care pe gazon, care la VAR, cei doi încurcă borcanele și parcă se îndeamnă să gafeze. Fie sunt prieteni la cataramă și atunci evită să se deranjeze reciproc, fie sunt dușmani și nu vor, sub nicio formă, să se ajute unul pe celălalt. Practic, se carotează.

Rezultă de aici, oare forțez nota?, că Petrescu și Barbu n-ar mai trebui delegați în aceeași brigadă, ceea ce însă Vassaras et Co nu par să înțeleagă. Probă că onor Comisia Centrală a apelat la cuplul amintit, unul cu cucuie, și pentru duelul de Cupa României ce stă să înceapă între Rapid și CFR Cluj!

Nu-ți vine să crezi, dar trebuie. Ca la noi la nimeni și ca la CCA nicăieri!


Comentarii (18)
mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  07 Decembrie 2023, 18:34
Postat de cita pe 06 Decembrie 2023, 17:36

Da, aveți dreptate, cer scuze pentru graba de a posta fără să verific ce-mi "propune" zăpăcitul ăsta de telefon "inteligent". Dar asta nu-i o scuză, vina îmi aparține, mulțumesc pentru observație.

Uite așa aflu că, pe forum, sunt (și) persoane cu educație / bun simț, care nu se supără că i-am corectat. În cazul dumneavoastră, retrag partea „***” a comentariului meu. V-am trecut la favoriți.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cosmin_radu
cosmin_radu  •  07 Decembrie 2023, 02:59

Domnule Ioanitoaia, oricum nu cititi dvs comentariile...dar sincer as vrea o serie de articole-ancheta despre transformarile prin care a trecut fostul "triumvirat" Steaua-Dinamo-Rapid..., istorie, bucatiti de palmares care ii leaga de istorie...ce colturi de identitate istorica mai au, ce nu.... forma cu care isi croiesc drumul acum...tipologii de suporteri,etc...ehh...Pacat ca nu mai e Mysport...aveam de scris, dar bucati au disparut din Gazeta de mai demult...

luigi_nb
luigi_nb  •  07 Decembrie 2023, 02:03

Dupa ce au *** cu arbitrii toate istoria lor, lasa sa vada si Dinamo cum e

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close