OPINII  »  EDITORIAL

Proștii satului

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 14:47 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 14:47

Dacă cineva vrea să afle cum se pierde un meci în care ai 74% posesie și un raport al paselor zdrobitor în favoarea ta, 538 la 199, să-i întrebe pe cei de la Universitatea Craiova! Care au pierdut așa, sfidând caseta tehnică, partida din Trivale, prima victorie realizată de FC Argeș după 4 eșecuri consecutive.

Deși depășită în majoritatea timpului, uneori chiar surclasată, formația piteșteană nu s-a predat. A luptat ca și când duelul cu CSU era ultimul. Sfârșitul lumii. Chiar putea fi pentru Prepeliță, căruia unii suporteri (i-am numit corect?) continuă să-i solicite demisia. 

Respectivii uitând sau vrând să uite prin câte necazuri, materiale și de efectiv, a trecut echipa. Dovedind caracter, președintele Jean Vlădoiu a sărit în apărarea tânărului tehnician și, în opinia mea, a procedat cum trebuia.

Dacă toți argeșenii au transpirat și au sperat, atacantul Garita și portarul Straton s-au distins în special. Camerunezul a scos sufletul din fundașii adverși, ba a obținut în final și eliminarea lui Papp. 

De notat că, legitimat din 2018 la Charleroi, în Belgia, Garita a fost permanent împrumutat în Franța și, atenție!, numai în eșalonul 3. La Dunkerque, la Boulogne, la Villefranche și, până recent, la Bourg-en-Bresse. 

Faptul că un ex-divizionar C din Franța zburdă în prima ligă din România atestă diferența uriașă dintre fotbalul de acolo și cel de aici. Una ca de la cer la pământ.

În privința lui Straton, impresia e că merita mai mult decât a luat, căci vorbim despre un goal-keeper cu mari calități. Prost sfătuit, acest fost selecționat U21 s-a complăcut cu statutul de rezervă, mai bine plătită însă, la Rapid, Vaslui, CSU Craiova, Dinamo și FCSB, spre a se trezi acum, când tocmai a împlinit 33 de ani, că n-a luat din carieră cât ar fi putut.

Proștii satului

La rându-i, dezamăgind din nou, Universitatea a reușit să-l înfurie până și pe Rădoi, autorul afirmației „La cum am arătat în repriza secundă, trebuia să ne huiduie toată țara!”. 

O părere de bun-simț, realistă. Cu observația însă că, dacă o echipă joacă slab, cazul Craiovei în Trivale, responsabil e și antrenorul ei.

Rădoi nu s-a oprit. A declarat că „Prefer să mă dau la o parte”, supărare justificată de atitudinea băieților săi. De superficialitatea acestora, obișnuiți să ia lucrurile în ușor. Parcă în glumă, la preț de matineu, fără să se omoare cu firea. Fără să se implice și să se consume prea tare.

Deși Rotaru a schimbat des antrenorii, Rădoi fiind, după Ouzounidis, Reghecampf și Balint, al patrulea într-un an și jumătate, jucătorii au rămas aceiași și au continuat să facă legea. Într-un fel, și să trădeze fotbalul ori măcar să-l păcălească.

Internaționali de tineret și/sau de seniori, în frunte cu Bancu și Andrei Ivan, ei au primit mult și au oferit puțin, spre nemulțumirea unor suporteri pătimași. Când comozi, când alintați, căutați în coarne, cum se spune, așa au și devenit jucătorii Craiovei „Proștii satului”! 

Caracterizare pentru care trebuie să-i ceară socoteală celui care a formulat-o. Adică lui Mirel Rădoi însuși.


Comentarii (20)
eunescu09
eunescu09  •  10 Octombrie 2022, 11:44
Postat de jean_gabin pe 09 Octombrie 2022, 15:24

Suporterii Craiovei pe care Dumneata ii ridici in slavi cu orice prilej mai au o calitate. Se cred mai mobilati decat sunt. Fac pe desteptii si pe spiritualii. In realitate saracii locuiesc in niste camere goale.

Când nu ai nici măcar decenta propriului nume, este sigur ca locuiești într-o darapanatura goala.

eunescu09
eunescu09  •  10 Octombrie 2022, 11:40

Problema la Craiova e ca acești flăcăi, alimentați, din prostie, de Sorin Cârțu, știu ca orice problemă se rezolva cu schimbarea antrenorului. Așa că, de ce să se obosească? Le ia cineva caii de la bicicleta?

dandana
dandana  •  10 Octombrie 2022, 10:55
Postat de ozzie pe 09 Octombrie 2022, 21:34

Pacat de omul ala ca toaca la bani de pomana si o gasca de nemernici din staf si cateva *** batrane " din vestiar rastoarna tot de fiecare data cand nu le convine regimul.. ar trebui pus manager general craioveanu si sa lasi omul sa iti faca staf-ul si echipa.. tot aia l-au dus la sapa de lemn si pe Mititelu..

Nu avem ce face man! De mult timp urlu peste tot, uneori și înjur pentru ca sunt nervos. Nu doar staful, și patronajul dorește asta. Nu vor performanțe și creșterea unor jucători pentru vânzare.. Dacă era astfel, la fiecare vânzare aducea jucători pe profilul celor vânduți. Dsr Craiova a luat de fcsb ce voiau sa arunce, și am adus din nou jucători distruși ca poate ii fac mari să-i vândă. Da suntem proști ca încă mai mergem pe stadion. Noi de la CSU cât cei de la Fcu. S-o acolo după cum îl auzeam pe gogo este o prostie, niște distruși care își etalează ca ei au banii. Bani nu știu cât vor mai avea, dar știu ca cei care în ca mai țin la Fcu vor suferi curând din nou. Cat despre CSU merg spre desființare. S-au vândut atâția jucători și ei încă au datori de minim 16 milioane când în ultimi 3 ani cel puțin nu au investit 1 milion în jucători. Aici ceva este putred, iar primăria ar trebui sa caute mai adânc, ce și cum. Prea multe facilități unor oameni care distrug această echipă, și nu o ajută. Dar se pare ca și primăria este părtășă la distrugerea acestui club. Iar domnului Cîrțu ar trebui să-i fie rușine de ce face, și i-a pus pe cei ai lui Mititelu în cap, vrea sa ne pună și pe noi cei de la CSU? Urât domnule Cîrțu sa lovești în jucători care i-au adus liber de contract ca nu aveau contract. Atâta pot ei, iar echipa normal ca a dat înapoi, dacă Ivan era cel mai prost de pe teren, iar acuma depindem de el. Realizezi ce transferuri ai făcut? Unele să-l scoateți pe Ivan în față

Vezi toate comentariile (20)
Comentează