OPINII  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Simona trădată?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 23 octombrie 2022 14:53 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 22:47

Din păcate, deoarece a ieșit pozitivă și a două probă, Simona Halep nu se mai bucură de prezumția de nevinovăție. Clar că a folosit o substanță interzisă, nu poate contesta. Situația e și mai complicată, iar riscul să primească o pedeapsă drastică și mai mare, cu cât substanța cu pricina, roxadustat, se încadrează în categoria dopingurilor grele. Care pot duce la suspendări de până la 4 ani.

Departe de mine gândul de a exagera. Dar Nurofenul pentru care Andreea Răducan a pătimit atât la JO de la Sydney 2000 e doar o bomboană cu mentă, ori cu miere, pe lângă ce a înghițit Simona.

Aici apar însă primele nedumeriri și, plecând de la ele, primele speculații. În măsura în care roxadustatul stimulează oxigenarea sângelui și mărește capacitatea de efort a unui sportiv, administrarea lui n-a ajutat-o cu nimic pe câștigătoarea de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. Dac-ar fi ajutat-o, ea n-ar fi pierdut la US Open 2022 încă din turul 1, ba și învinsă de Daria Snigur, o ucraineancă de numai 20 de ani, situată atunci pe locul 124 WTA și astăzi pe 116.

De sesizat însă că la 15 zile după eliminarea de la New York, Halep a anunțat pe neașteptate, ex-abrupto, că nu va mai participa la niciun turneu în 2022! A invocat că e „extenuată mental”. Trebuie să ne întrebăm, logic, dacă bănuia ea ce va urma? Dacă se temea de ceva? La fel, mulți se întreabă de ce, informată încă din 7 octombrie că proba de la US Open a ieșit pozitivă, Simona a tăcut timp de două săptămâni?!

Cum specialiștii în materie precizează că roxadustatul nu se găsește în farmacii să-l cumperi ca pe un medicament obișnuit, dar și cum nu încape vreun dubiu că Simona l-a folosit, de dedus că el i-a fost prescris de o persoană autorizată. Cu pregătire în domeniu, Simona ar trebui să cunoască persoana respectivă și să spună cine e. 

Simona trădată?!
Simona Halep // FOTO: Imago

Numai așa, demonstrând că n-a luat roxadustat cu bună știință, ar putea scăpa mai ușor. Reușind să-i convingă pe oficialii de la WADA și/sau de la WTA că n-a fost complice, ci victimă. Întrucât ar pleda pentru ea zecile de teste efectuate de-a lungul vremii, fără excepție negative, ar putea să spere la o suspendare de scurtă durată. De plătit însă va plăti, să nu-și facă nimeni iluzii că va fi iertată.

Auzind de necazul elevei sale, Patrick Mouratoglou a asigurat-o de întreg sprijinul său, 100% și „până la capătul luptei”. Frumos, fair, nimic de zis. Reacția era însă lesne de anticipat în condițiile în care PM e cel care a determinat-o pe Simona să renunțe la toți românii din staff (inclusiv la Virginia Ruzici!) și să-i substituie cu oameni din anturajul său. 

Angajați ai lui Monsieur Patrick ori numai recomandați de tehnicianul greco-francez, adică preparatorul fizic, kinetoterapeutul, nutriționistul, purtătorul de cuvânt și, evident, medicul. Ținut secret, ultimul ar avea specialitatea ORL.

În context, e obligatoriu să aflăm la cine s-a gândit Simona când a mărturisit, după ce rezultatul testelor a devenit public, că se simte "confuză și trădată". De înțeles de ce confuză, dar de ce trădată și de către cine?!

Factotum, privit de marea noastră campioană ca un guru, Mouratoglou are datoria să intervină urgent și să limpezească lucrurile. Înaintea oricui, el ar trebui să știe cine i-a dat Simonei substanța interzisă și, prin asta, i-a compromis cariera. Dacă nu cumva i-a și încheiat-o. El și ai lui au băgat-o la apă pe Halep, ei s-o scoată!


Comentarii (37)
mihaistoica
mihaistoica  •  26 Octombrie 2022, 21:07

L-ai trimis în Turcia pe mărgărit, colegul de luat bătaie a lui gafiuc la Cluj, aceleaşi figuri în cap cu aceleaşi întrebări nesimţite şi impertinente, lăsând *** *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mzm1
mzm1  •  24 Octombrie 2022, 18:25

Am simpatizat-o pe Simona și o simpatizez în continuare pentru felul ei de a fi și pentru bucuria pe care ne-a procurat-o cu toate succesele ei din tenis. Acum, însă, a intrat într-un bucluc din care va ieși cu atât mai șifonată, cu cât se va încăpătâna să se lupte cu morile de vânt. Cred că soluția cea mai bună ar fi să ia totul asupra ei, să spună că a luat medicamentul fără a se asigura dacă acesta este pe lista de interzise! Punct! A da vina pe unul sau pe altul este o scuză puerilă, ridicolă care nu o scapă de pedeapsă!

bimbi79
bimbi79  •  24 Octombrie 2022, 15:18
Postat de bimbi79 pe 24 Octombrie 2022, 14:55

Articol tipic "MOS BATRAN". Ca sa nu comenteze succesul "CU VAR-ul al ALIAT cfr-ului, mosul nostru depasit, de mult timp, o da intr-un articol in care, el ne spunea, ca e paralel cu tenisul (parca numai cu tenisul...). Intre noi fie vorba, Simona e vinovata fara doar si poate. A iesit la pozitiv la toate probele care i s-au facut. In rest sunt doar comentarii pro si contra. Cert este ca, SIMO a luat substanta interzisa, substanta care nu se gaseste in Romania. Cineva i-a recomandat-o iar ea a executat. In rest, mosule, iesi cu PETRESCU in fata, iar a castigat NEMERITAT un meci CU CANTEC, iar la final laudele vor cantari enorm in propaganda lui Petrescu. Mi-ar fi rusine...

As putea jura ca urmeaza replica lui JEAN GABIN. Cat sa astept ? La noapte e bine ?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează