OPINII  »  EDITORIAL

Un plus de respect!

Articol de - Publicat luni, 20 decembrie 2021 15:48 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 15:54

În ciuda unei prestații din nou nespectaculoase, care n-a impresionat, CFR a câștigat la limită și întâlnirea de-acasă cu FC Argeș. A obținut astfel a noua victorie consecutivă fără să fi primit gol, record absolut în istoria campionatului nostru. 

A fost nevoie de o singură gafă a piteștenilor, Debeljuh speculând prompt o minge „bărbierită” de Joan Miguel, pentru ca Deac et Comp. să-și continue marșul triumfal. În rest, CFR și-a făcut jocul obișnuit. Pragmatic, de pândă, de măcinare.

Cum FCSB a terminat 0-0 la Sf. Gheorghe, unde Sepsi (cu 5 ocazii de gol imense) trebuia să învingă, campioana din Gruia s-a distanțat la 10 puncte de principala urmăritoare. În consecință, CFR va petrece Crăciunul și Revelionul relaxată, cu zâmbetul pe buze. 

Deși soarta campionatului încă nu-i decisă. În condițiile în care zestrea de puncte se va înjumătăți, mai pot apărea destule surprize. Rămâne drum lung până departe.

Duminică, FCSB a avut noroc cu tânărul portar Ștefan Târnovanu, născut pe 9 mai 2000. Titularizat grație regulii U21, acesta a intervenit de-a dreptul miraculos de câteva ori. 

În general, echipa condusă mai degrabă prin telefon de Gigi Becali decât de pe margine de Toni Petrea s-a descurcat greu în disputa cu un adversar organizat, vânjos și vioi. Deoarece a suferit, FCSB să zică mersi că n-a pierdut!

Ascensiunea trupei din Covasna, ajunsă la 10 jocuri la rând fără înfrângere (două în Cupă), se leagă de priceperea, experiența și echilibrul italianului Cristiano Bergodi, antrenor meseriaș. Numai că despre Bergodi, ca și despre Liviu Ciobotariu, care a reușit "minunea" de a urca Voluntarii pe podiumul Ligii 1, se vorbește puțin, chiar deloc. 

Din pricină că, spre deosebire de stilul altor colegi de breaslă, aceștia nu se înghesuie să iasă în față. Să se umfle în pene, să dea lecții. Le place să facă și să tacă.

Neașteptat, Adrian Cojocaru i-a arătat cartonașul roșu lui Bergodi, pasămite pentru proteste. Gazdele au cerut vehement penalty la o fază în care mingea l-a lovit în mână pe Florin Tănase. Întrucât "centralul" gălățean i-a mai eliminat în actualul sezon pe Gică Hagi și pe Leo Grozavu (atunci la Sepsi), el se dovedește cel mai exigent dintre arbitrii noștri. Dacă nu cumva cel mai cusurgiu.

Nu pretind, Doamne ferește!, că antrenorii din L1 sunt uși de biserică. Mai scapă și ei caii. Li se cuvine însă un plus de respect, de considerație. Pentru simplul motiv că banca de pe care ei sunt una, două trimiși în tribună constituie locul lor de muncă. Altfel, conform GSP, Cojocaru a arbitrat duminică (doar) de nota 5.

Un plus de respect!
Claudiu Keşeru (dreapta) a devenit indezirabil fiindcă are salariu foarte mare

Apropo de respect și de FCSB, cred că atât Keșeru, din ce în ce mai des luat peste picior de Becali, cât și Budescu, ironizat de același patron guraliv, n-ar trebui tratați ca niște anonimi. Ca niște ăia. Pentru vârstă, 35 de ani primul, 33 în curând celălalt, dar mai ales pentru valoarea lor. Pentru ce-au însemnat ei, reputați internaționali, în fotbalul românesc.

E regretabil, dar nu-l tot ameninți pe Keșeru că-l pui pe liber și nici nu-l introduci pe Budescu, precum la Sf. Gheorghe, în minutul 86! Numai ca să demonstrezi cine-i jupânul. Chiar dacă nu-s în formă, ceea ce se poate întâmpla oricui, asemenea jucători trebuie apreciați, nu batjocoriți. Ei și-au câștigat în timp acest statut.


Comentarii (16)
jean_gabin
jean_gabin  •  21 Decembrie 2021, 23:24

Andreias 3 ocazii de gol sunt putine la o echipa cu pretentiile de campioana cum le are FCSB. Capitol la care OSK Sf Gh a stat mai bine. Deci scorul de egalitate nu poate fi considerat echitabil.

birdibel
birdibel  •  21 Decembrie 2021, 23:10

Dubluv se mira de doua ori, arătându-ne un plus de respect, chestie de care ciobănașul apropitar nu e in stare. El își urăște jucătorii pentru simplul motiv ca ca trebuie sa-i plateasca. Ii considera *** si dacă ar fi după el abia dacă le-ar da de mâncare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dubluv
dubluv  •  21 Decembrie 2021, 20:16

!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează