OPINII  »  EDITORIAL REMUS RĂUREANU

Lupu e demn de milă, el tot nu pricepe ceea ce i se întâmplă

Editorial Remus Răureanu
Editorial Remus Răureanu

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2023 17:24 / Actualizat luni, 02 octombrie 2023 17:30

Extrem de priceput în a-i specula calitățile, Lucescu l-a adâncit pe Dănuț în povestea cu talentul căruia totul îi este permis, iertat. ”Apă bei, apă joci” a fost principiul general din viața și din cariera unui personaj care n-a ajuns un mare fotbalist, a ajuns la pușcărie

Urmează ca Dănuț Lupu să se predea și să execute pedeapsa care i-a fost stabilită, șapte luni în închisoare pentru că a condus mașina deși nu avea permis. Îl poți compătimi pe un fost fotbalist foarte bun care la 56 de ani ajunge în pușcărie. Să-i găsești scuze unui om care urcă la volan fără să aibă dreptul și în felul acesta îi pune în pericol pe sute, pe mii de șoferi nu ai cum!

Lupu e demn de milă fiindcă el tot nu pricepe ceea ce i se întâmplă. Au trecut 36 de ani de când Mircea Lucescu l-a adus la Dinamo și Dănuț a rămas cu mintea de adolescent supertalentat căruia îi este permis orice, totul e acceptabil, din moment ce nea Mircea se bazează pe talentul lui.

Laudele, alinturile pe care Lupu le-a primit de mic, de când oamenii s-au prins că aveau de-a face cu un viitor mare fotbalist, au mers ca niște blesteme, nu ca niște surse de motivare a sportivului și a omului.

Dănuț nici măcar nu a ajuns un mare fotbalist, el a continuat să funcționeze doar câtă vreme s-a aflat în grija părintelui Lucescu. Fără el nu s-a adaptat nicăieri, nici în fotbal, nici în viață. Tehnic, puternic, bun pentru ambele faze, chiar și rapid în primii ani din carieră, Lupu nu a fost capabil să joace nici în Italia, nici în Grecia, nu s-a impus nicăieri.

Lupu e demn de milă, el tot nu pricepe ceea ce i se întâmplă
Dănuț Lupu

Pentru că nu-și poate recunoaște vreo vină, a insistat de-a lungul zecilor de ani, în toate declarațiile publice, cu o bârfă legendară: Hagi l-ar fi exclus din echipa națională din invidie și pentru a anula concurența cu el.

În toate locurile în care au existat reguli, Lupu a clacat. A fost arestat în Grecia, acum a fost condamnat și va rămâne în pușcărie măcar trei-patru luni. Echipe l-au dat afară, a intrat în conflicte cu antrenori, cu patroni.

Extrem de priceput în a-i specula calitățile, Lucescu l-a adâncit pe Lupu în povestea cu talentul căruia totul îi este permis, iertat. La Brescia, italienii au fost șocați când l-au văzut pe român, care urma să fie titular, cu cafeaua și cu țigara la ieșirea din tunelul cu vestiarele. "E în regulă, lăsați-l, că așa e el!", le-a cerut nea Mircea.

Tot cu nea Mircea, la Rapid, lumea a tratat cu simpatie și a povestit mai departe de sute de ori o replică pe care Dănuț o avea pentru colegii care nu-și făceau cu bere refacerea de după antrenamente: "Apă bei, apă joci!".

A fost o replică definitorie pentru viața și pentru cariera lui Lupu. Semnificația nu constă doar în diferența dintre apă și bere, el s-a separat astfel de fraierii netalentați obligați să respecte program de pregătire, reguli din sport și din societate, legea circulației.


Comentarii (25)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  03 Octombrie 2023, 20:13
Postat de mircears pe 03 Octombrie 2023, 12:00

sa ma suzati toti ce comentati pe aici....e ceva ce nu inteleg...a gresit un roman si a fost pedepsit[foarte bine] dar toti strigati si criticati de parca vi s a cerut parerea...bun...BBAAAAA dar tara vi se fura si sunteti bataie de joc pentru conducerea tariii---> unu nu l vad de aici sa iasa in strada...cz mea este ca traiti degeaba sau sunteti manipulati...

*** ...de ce esti tu prost ?...ce cauti aici ?...de ce generalizezi ?...tu unde esti ?...de ce nu ti dai cu pumnii in cap ?...ne lasi doar pe noi ?...tu ...tu ...nu esti roman ?...vezi cat esti de prost ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sughibughi
sughibughi  •  03 Octombrie 2023, 14:54

valabil si pentru Halep

pescarul.amator
pescarul.amator  •  03 Octombrie 2023, 14:09
Postat de yellowstone_vs pe 02 Octombrie 2023, 19:37

Domnule Remus Răureanu de ce nu scrieti si de Florinel Coman, care a comis cam aceeasi infractiune, macar Lupu a dat odata pentru permis de conducere ...Este mai grava infratiunea lui Florinel Coman ....

pentru ca nu are voie de la palat, de aia

Vezi toate comentariile (25)
Comentează