OPINII  »  EDITORIAL

Coman și Popescu, iresponsabilitate și neamprostie

Editorial Tudor Samuilă
Editorial Tudor Samuilă

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2023 14:02 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 14:36

V-a părut rău când Istvan Kovacs i-a transmis celebrul „Marș de aici!” lui Florinel Coman? Vi s-a părut nedrept? Mie, da. Văzând însă potopul de injurii pe care același Coman l-a revărsat aseară asupra arbitrului Bîrsan, mi s-a dus toată empatia și m-a apucat greața

Episodul Coman vine la scurt timp după ce o altă nestemată a FCSB-ului, Tavi Popescu, l-a gratulat de „morți și familie” pe Sebastian Colțescu în timpul meciului cu Rapid. Cele două evenimente au două lucruri extrem de grave în comun: iresponsabilitatea jucătorilor FCSB-ului și lipsa de fermitate a arbitrilor.

Să începem cu trăsnaia lui Popescu. A fost rezervă împotriva Rapidului, iar intrarea lui pe teren a fost precedată de niște rugăminți calde adresate de cei de pe bancă de a nu face vreo prostie. 

Pantea luase deja „galben”, urma să nu joace în meciul următor, împotriva lui U Craiova 1948, iar Popescu, aflat, la rândul său, la limita suspendării, rămăsese unica variantă viabilă de regulă. 

Băi frate, parcă i-au zis invers! Timp de o jumătate de oră, Popescu nu a făcut altceva decât să cerșească un „galben”. Mai întâi a avut o intrare dură la mijlocul terenului, apoi s-a apucat să-l înjure birjărește pe Colțescu, pentru ca într-un final apoteotic să îi dea un brânci stupid lui Iacob, moment în care „centralul” craiovean nu a mai avut ce să facă și l-a avertizat.

Același scenariu aseară. Coman era la un „galben” distanță de a rata meciul cu CFR, deci era obligat să își gestioneze nervii cât se poate de bine. Ce face? Mai întâi pleacă pe fenta unui adversar care vrea să îi desfacă șireturile, îi dă, discret, vreo două „castane”, iar în momentul în care își dă seama că prostia făcută l-a costat un „galben”, se apucă de familia și morții lui Bîrsan. 

Coman și Popescu, iresponsabilitate și neamprostie
Coman, în plan îndepărtat, l-a lovit ușor pe Cisotti

„Centralul” se preface că nu îl aude, iar din acel moment și până la finalul partidei începe un joc de-a șoarecele și pisica între un Coman care cerșea al doilea „galben”, pentru a sta în Cupă contra lui U Craiova 1948 și un Bîrsan imun la potopul de ocări care îi era adresat.

Că Florinel a vrut și a reușit să fie eliminat, profitând astfel de o eroare din regulament, e de înțeles. Câtă vreme campionatul și Cupa nu vor fi separate și din punct de vedere disciplinar, evenimente de acest gen se vor tot repeta. 

Dar faptul că șeptarul FCSB-ului l-a înjurat fără perdea pe arbitru, iar acesta nu doar că nu i-a arătat „roșu” direct, cum merita, dar și-a închis de tot urechile, asta nu mai e normal. Da, o vorbă veche spune că un arbitru bun trebuie să aibă vederea excelentă și auzul prost, însă atunci când un fotbalist șterge cu tine pe jos, nu ai cum să nu reacționezi.

De ce se comportă astfel vedetele FCSB-ului? Pentru că li se permite de către arbitri, dar mai ales pentru că jupânul nu este cel de pe bancă, ci cel din jilț. Ultimul antrenor al FCSB-ului pe care jucătorii îl știau de șef a fost Edi Iordănescu, adică omul care i-a eliminat de la națională pe Ivan, Mitriță și Maxim pentru că nu respectau regulile, iar acum se pregătește pentru confruntările cu Belgia, Slovacia și cine o mai fi, de la Euro 2024. A stat prea puțin pe la acest club pentru a le scoate șmecheria ieftină din cap lui Coman și Popescu.


Comentarii (12)
1_stm
1_stm  •  07 Decembrie 2023, 22:54
Postat de GRAR pe 05 Decembrie 2023, 09:11

Bine ma ca te-a apucat greata, moralistuoe convins… cand faceai circ prin emisiuni cu Piturca si Iancu si ii atatai pe unul impotriva celuilalt sa iasa ciruo cat mai mare, atunci nu ti mai era greata. Sau cand bagai batul prim gard pa becali sa faca circ si pe la tine in emisiune iar acum esti “prea sus sa ai discutii cu el”. Ipocriza este cancerul personalitatii si din pacate voi ziaristii sunteti toti bolnavi

Ajungem intr-un moment in care o reforma inclusiv a presei este absolut necesara. Personaje precum Gigi Becali nu au ce cauta la nicio emisiune de sport, pe tv sau la radio. In calitate de...ce sa vina? Nu este antrenor, nu are niciun curs absolvit, este un personaj care a oferit atatea derapaje incat de bun simt ar fi sa nu mai auzim de nimic ce tine de persoana sa. De asemenea, fotbalul romanesc are nevoie de normalitate, de la organizare la exprimare, iar aici iar nu are ce cauta, la echipa FCSB nu exista decat o organizare de tip tribal in care toti ceilalti membri ai clubului respectiv sunt slugi sau argati. Cand se intampla asa, cand amatorismul si nesimtirea decide, nu ai ce cauta in nicio competitie. Acolo nu e o echipa, sunt cateva individualitati care joaca doar cand sau daca au chef. In rest, non valori. Dar apreciati de patron. Un Dawa, un Pantea, un Miculescu, un Sut, un Lixandru sau un Ov Popescu nu au valoare decat de maxim divizia B. Atat! E un chin sa ii vezi jucand. Nu stiu sa dea o centrare ca lumea, nu alearga, nu se pozitioneaza corect. Iar lipsa antrenorului se vede, nu exista o schema de joc si mai mult, nu exista disciplina. Si cand si norocul proverbial te lasa cand iti e lumea mai draga, cum a fost cu Otelul si acum cu Craiova cand Baluta aluneca inainte de a suta spre poarta....devine deja sinistru. Numai ca la FCSB circul a devenit normalitate si aroganta stapana. Pana ii mai umileste cate cineva. Din ce in ce mai multi. Asa se pierde tot...

Dobermannul
Dobermannul  •  05 Decembrie 2023, 12:39
Postat de observator_federal pe 05 Decembrie 2023, 07:22

Când ți se spune toată ziua, prin toată Masmedia, că Florinel Coman este cel mai bun din Superliga, cel mai în formă, când el apare în toate pozele si genericele TV cu și despre echipa națională, când este intervievat despre Euro din postura de cert titular (cum a și fost în TOATE meciurile -cu o singură excepție- pe care le-a prins în actuala campanie) mai ales că a și marcat în sfârșit primul lui gol la Națională (cu Andorra!)... Ei bine, în plină avalanșă mediatică în favoarea lui și tocmai când părea a se fi obișnuit și el (tot mai dezinvolt și tot mai vocal!) cu noua imagine de fotbalist inteligent, matur, transformat mult în bine etc.. numai bun de transferat pe o grămadă de bani - ei bine, tocmai acum, "în lumina reflectoarelor" , Florinel Coman își dă în petic...

"Când ți se spune toată ziua, prin toată Masmedia, că ..." e supervedeta Credeam ca te referi la Ianis Hagi, cel din toate reclamele si cu care incep toate emisiunile TV despre fotbal.

GRAR
GRAR  •  05 Decembrie 2023, 09:11

Bine ma ca te-a apucat greata, moralistuoe convins… cand faceai circ prin emisiuni cu Piturca si Iancu si ii atatai pe unul impotriva celuilalt sa iasa ciruo cat mai mare, atunci nu ti mai era greata. Sau cand bagai batul prim gard pa becali sa faca circ si pe la tine in emisiune iar acum esti “prea sus sa ai discutii cu el”. Ipocriza este cancerul personalitatii si din pacate voi ziaristii sunteti toti bolnavi

Vezi toate comentariile (12)
Comentează