SPORTURI  »  ALTELE  »  AZI ÎNCEPE CE DE FOTBAL TINERET!

Află aici la ce alte sporturi mai contează România în întrecerea juniorilor

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 03 mai 2011 12:02

La sporturile de echipă, România mai are calificate doar trei echipe, două la feminin şi una la masculin

Azi începe în Serbia Campionatul European de juniori sub 17 ani la fotbal. Ce alte naţionale de juniori din sportul românesc mai contează în întrecerea juniorilor?

Luînd în calcul toate sporturile de echipă (handbal, baschet, volei, polo, rugby şi hochei pe gheaţă), România are doar trei echipe calificate: handbal feminin, baschet feminin şi polo! În rest, ne zbatem în mediocritate. La hochei pe gheaţă sîntem în Divizia II (a treia valoric), la baschet masculin sîntem în a doua grupă valorică, la fel la handbal masculin. La volei juniorii şi junioarele nu au avut nici o şansă la calificare. Nici la rugby nu stăm prea bine, fiind la un pas să retrogradăm în al treilea eşalon valoric.
Iată însă care sînt echipele care au obţinut calificarea la turneele finale ale campionatelor continentale:

POLO
Naţionala de juniori a României a obţinut biletele pentru Campionatul European care va avea loc între 11 şi 18 septembrie la Rijeka (Croaţia). În calificări, în grupa d ela Elektrenai (Lituania), micuţii poloişti "tricolori" au depăşit Slovenia, Turcia, Lituania, Marea Britanie şi Macedonia, ocupînd primul loc în grupă.

HANDBAL FEMININ
Într-un sport în care România a avut mereu rezultate la nivel juvenil, reprezentativa de junioare a României a păstrat tradiţia şi în acest an. În calificări, echipa pregătită de Săvişteanu Popa a trecut de Olanda, Israel şi Armenia şi a obţinut calificarea la turneul final. La campionatul European care se va desfăşura între 23 iunie şi 3 iulie la Brno şi Zlin (Cehia), "tricolorele" fac parte din grupa B alături de Danemarca, Cehia şi Portugalia.

BASCHET FEMININ
Reprezentativa de junioare a României e calificată la turneul final care va fi găzduit de România. La Oradea, între 4 şi 14 august au loc întrecerile continentale la care participă cele mai bune 16 formaţii de pe Bătrînul Continent. România face parte din grupa A alături de Turcia, Suedia şi Rusia.


„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
aveon
aveon  •  03 Mai 2011, 17:42

baschet masculin U 13-campioana mondiala!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează