SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Al doilea aur la rând la Europene! Andreea Ana și-a păstrat în manieră dominantă titlul cucerit în 2022 + Bronz pentru Cătălina Axente

Andreea Beatrice Ana purtată pe umeri de antrenor după victorie Foto Imago
Andreea Beatrice Ana purtată pe umeri de antrenor după victorie Foto Imago

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 21:01 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 21:26

Andreea Beatrice Ana și-a apărat la Campionatele Europene de la Zagreb titlul câștigat anul trecut. În finala categoriei 55 de kilograme, românca a trecut clar de unguroaica Erika Bodnar, 8-0. Cătălina Axente a luat bronz la 76 kg

În 2022, la Budapesta, devenea prima luptătoare din România încoronată cu aurul european. Azi, la întrecerea continentală găzduită de Zagreb, Andreea Beatrice Ana și-a păstrat după o evoluție plină de cu autoritate titlul la categoria 55 de kilograme!

Andreea Ana, o finală rapidă la Zagreb

În finala cu Erika Bodnar din Ungaria, românca s-a impus rapid și dominant. Luptătoarea în vârstă de numai 22 de ani, născută la Mangalia, are însă deja o experiență importantă în bagaj, aflându-se la a patra participare la o ediție e Europenelor de senioare. Contează acest lucru, dar la fel de importante sunt talentul și abilitatea ei.

Când mai erau 3:56 minute din prima repriză, Ana a întreprins o acțiune curajoasă, și-a pus adversara pe saltea și a fixat-o, primind două puncte și apoi unul suplimentar pentru că a ținut-o secunde bune la parter.

Nici măcar un minut mai târziu, a folosit un atac al adversarei, care tot căutase soluții, pentru a contracara vijelios. Încă o fixare, urmată de o răsucire pe saltea, și alte 5 puncte pe tabelă pentru româncă. 8-0, o decizie fără dubiu, VSU, și titlul s-a decis în numai jumătate din timpul regulamentar pentru că Andreea Ana nu i-a lăsat adversarei nicio șansă.

Al doilea aur la rând la Europene! Andreea Ana și-a păstrat în manieră dominantă titlul cucerit în 2022 + Bronz pentru Cătălina Axente
Andreea Beatrice Ana salută publicul după victorie Foto Imago

Andreea Ana, cu tricolorul pe umeri și lacrimi în ochi

La final, a primit steagul tricolor și l-a pus pe umeri, exact aceleași gesturi ca în 2022, cu același zâmbet larg și lacrimi în ochi. A urcat pe umerii antrenorului, emoționat și el, absorbind zgomotul aplauzelor și bucurându-se pentru acest al doilea triumf european.

Andreea mai are în palmares două medalii europene de bronz, cucerite în 2019, la București, respectiv 2021, la Varșovia. În 2021 a devenit campioană mondială la U23, la Belgrad, având alte două prezențe pe treapta a treia a podiumului, în 2018 și 2019. Are și un titlu continental U23 în palmares, Plovdiv 2022, și argint anul acesta, la București.

Cătălina Axente a cucerit medalia de bronz la categoria 76 de kilograme, repetând performanța din 2020, de la Roma. Românca a avut o înfruntare dură cu ucraineanca Anastasia Osniach, dar a reușit să se impună, 5-3, decizie VPO 1, după ce a realizat o acțiune decisivă în ultimele secunde. 

Și Alexandra Anghel se bate pentru aur

La 72 de kilogame, Alexandra Nicoleta Anghel și-a asigurat un loc în duelul pentru aur al categoriei, după ce a depășit-o clar pe Liudmila Pavlovets Tychyna din Ucraina în semifinale, 5-1, decizie VPO1. Exact cu același scor trecuse în sferturile de finală de franțuzoaica Pauline Denise Lecarpentier. Românca o va înfrunta vineri pe Buse Cavusoglu Tosun din Turcia în finală.

Al doilea aur la rând la Europene! Andreea Ana și-a păstrat în manieră dominantă titlul cucerit în 2022 + Bronz pentru Cătălina Axente
Alexandra Anghel se va bate pentru aurul european Foto Imago

La categoria 65 de kilograme, Kriszta Tunde Incze a pierdut în semifinale în fața bulgăroaicei Mimi Hristova după un meci strâns, 1-2, decizie VPO1. Tricolora va lupta vineri pentru medalia de bronz, urmând să o înfrunte pe turcoaica Busra Efe.

O altă reprezentantă a României, Amina Roxana Capezan, urmează evolueze vineri în recalificări la categoria 62 de kilograme contra turcoaicei Selvi Ilyasoglu. Tricolora a cedat în ”sferturi”, 0-10, decizie VSU, cu suedeza Johanna Lindborg.

Citește și:

România și-a aflat adversarele din drumul spre EURO 2024 » Misiune ușoară pentru „tricolore” + tabloul complet
EURO 2024
România și-a aflat adversarele din drumul spre EURO 2024 » Misiune ușoară pentru „tricolore” + tabloul complet
Federația de handbal, mai bogată decât în 2022! » 1,5 milioane de euro în cont la început de an
FINANCIAR
Federația de handbal, mai bogată decât în 2022! » 1,5 milioane de euro în cont la început de an

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
ricco
ricco  •  21 Aprilie 2023, 01:36

Vad ca Ungaria A PUS MONOPOL pe toate campionatele Europene in fiecare an... Handbal, Natatie, Lupte, Fotbal... in fiecare an... Noi, organizam CITE O DATA la nu stiu citi ani, cite un campionat european de tineret... in parteneriat cu nu stiu cine... E clar ca ungurii si-au facut o INFRASTRUCTURA de te 'darima', in timp ce noi ne AUTO SABOTAM constant de zeci de ani de zile... Exemplu ?... De zeci de ani de zile NE PUNEM SINGURI PIEDICA in construirea unei sali polivalente in Bucuresti pt. ca ne 'impiedicam' de UN STILP care cu toate legile din Romania NU NE ESTE PERMIS SA-L DARIMAM... Si NIMENI NU MISCA UN DEGET... Ce sa mai vorbim... Probabil ca sintem cel mai NEMERNIC popor din toata Europa... Cum pot fi atit de ***, cei care ne conduc ???... Ma uit la ce pot sa faca ungurii intr-o tara de aproape 3 ori mai mica decit Romania si cu o populatie la jumatate, fara resursele naturale ale Romaniei si MA CUPRINDE RUSINEA SI FURIA... Bravo, domnilor conducatori... Ati facut Romania "mindra"...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

NeaGica
NeaGica  •  20 Aprilie 2023, 22:40

Bravo! Păcat că astfel de știri excelente nu au loc de cele despre oier, managerul meme și buleanu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează