SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE JUDO

Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu au cucerit două medalii de bronz la Mondialele de judo

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 18:21

Corina Căprioriu (57 kg) şi Andreea Chiţu (52 kg) au cucerit medaliile de bronz la Campionatele Mondiale de la judo care se desfăşoară la Paris.

După o primă zi în care Alina Dumitru s-a accidentat şi nu a putut să-şi îndeplinească visul de a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial, cea de-a doua zi a competiţiei de la Paris a adus primele succese pentru românce.

UPDATE 18:23// După succesul Andreei, Corina Căprioriu a adus cea de-a doua medalie de bronz pentru România. Corina a învins-o pe americanca Marti Malloy, prin ippon şi a obţinut prima medalie mondială din carieră.

UPDATE 17:53// Andreea Chiţu a cucerit prima medalie pentru delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Paris. Românca a cîştigat medalia de bronz la categoria 52 kg, după ce a învins-o în finala pentru medalia de bronz pe reprezentanta gazdelor, Priscilla Gneto, în prelungiri.

UPDATE 16:48// Andreea Chiţu a ratat şansa de a se califica în finala mondială. După ce i-a pus multe probleme campioanei mondiale, românca a avut un moment de neatenţie în faţa niponei Nishida care i-a făcut un nippon şi a încheiat lupta după trei minute. Andreea a rămas în cursa pentru medalia de bronz.

UPDATE 15:00// Corina Căprioriu a ratat şansa de a accede în semifinalele Mondialelor. Românca a fost învinsă de nipona Aiko Sato prin ippon, însă a rămas în cursa pentru a cuceri medalia de bronz, în calificări.

UPDATE 14:48// Andreea Chiţu, semifinalistă la categoria 52 kg! Românca a trecut de favorita numărul trei, iberica Laura Gomez, reuşind să obţină o nou victorie prin ippon. Judoka va concura pentru un loc în finală după ora 16:30!

UPDATE 14:43// Corina Căprioriu e în sferturi! Românca a învins-o pe reprezentanta Canadei, Joliane Melacon, prin ippon şi continuă lupta pentru medalii.

UPDATE 14:22// Andreea Chiţu a ajuns în sferturile de finală ale categoriei 52 kg. Judoka română şi-a continuat parcursul fără greşeală şi şi-a adăugat în palmares o nouă victorie, de această dată în faţa braziliencei Miranda (locul 5 CM 2010). Următoarea adversară a Andreei va fi iberica Laura Gomez.

UPDATE 14:03// Corina Căprioriu s-a calificat în optimile de finală. Românca a obţinut o victorie facilă în faţa sportivei din Ghana, Szandra Szogedi, pe care a pus-o la pămînt în mai puţin de un minut, prin ippon.

UPDATE 13:14// Andreea Chiţu a acces în turul trei al categoriei 52 kg. Deşi a fost conduă, cu două minute înainte de finalul întîlnirii, românca de 23 de ani a reuşit să-şi doboare adversara şi a învins-o prin ippon. Pentru a merge mai departe, Andreea Chiţu trebuie să treacă de brazilianca Erika Miranda, ocupanta locului cinci la ediţia de anul trecut.

UPDATE 12:36 // Corina Căprioriu s-a calificat în turul trei al întrecerii mondiale după ce a învins-o pe Chen-Ling Lien (Taiwan), prin ippon, cu 36 de secunde înaintea încheierii timpului regulamentar. Chiar dacă nu a avut un meci uşor, românca a reuşit să-şi domine adversara pe care a atacat-o la momentul oportun. Următoarea adversară a Corinei va fi Szandra Szogedi (Ghana).

UPDATE 12:30 // Corina Căprioriu luptă acum împotriva sportivei din Taipei şi se află în avantaj

Medaliata cu bronz la Europenele din primăvară, Corina Căprioriu se află în grupa B a categoriei 57 kg şi va lupta în turul doi cu Chen-Ling Lien (Taiwan), în timp ce Andreea Chiţu va concura pentru calificarea în turul trei cu Hui Song Jo (Republica Democrată Coreea). În primul meci, Andreea a obţinut o victorie rapidă, în 15 secunde, în faţa elveţiencei Kathrin Frey.

Tot astăzi au mai intrat pe tatami Ramona Enache (52 kg), eliminată încă din primul tur de rusoaica Natalia Kuzyutina, în timp ce Adrian Merge (73 kg) s-a oprit în manşa secundă, fiind învins de Bruno Mendonca (Brazilia).




Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  25 August 2011, 00:53

Bravo, e o performanta, in conditiile in care Franta a luat pana acum doar o medalie.

bogdanelibm
bogdanelibm  •  24 August 2011, 21:15

UN ARTICOL CARE SA NE BUCURE CA SUNTEM ROMANI ,MULTUMIM FETELOR SI SPERAM CA VOI ATI DESCHIS SAPTAMANA BUCURIILOR IN SPORT .

rsmadmin
rsmadmin  •  24 August 2011, 20:47

Meritati mai mult sa fiti bagate in seama decat Gigi, Borcea & co. Sincere Felicitari! ======================================================================================== Cele mai bune tactici, cea mai buna strategie financiara, cei mai buni jucatori si cel mai bun staff sunt cai catre o victorie sigura. Crezi ca le vei putea gasi pe toate? Romanian Soccer Manager - Condu-ti echipa spre glorie! http://rsm.actionarul,ro

Vezi toate comentariile (10)
Comentează