SPORTURI  »  ALTELE  »  ALPINISM

Aşteptare la înălţime » O expediţie românească pe Everest se află printre cele 10 care vor ataca vîrful cînd se va linişti vremea

Articol de - Publicat sambata, 17 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 17 mai 2014 00:05

Alpiniştii Adrian Fako şi Tiberiu Pintilie au coborît în Tabăra de bază Intermediară, la 6.000 m altitudine, şi vor ataca vîrful cînd le va permite vremea.

Expediţia Everest România 2014 este împărţită acum în două fronturi: Adrian Fako şi Tiberiu Pintilie se află în Tabăra de Bază Intermediară, situată la 6.000 metri, şi se pregătesc să urce pe cel mai înalt vîrf din lume, aflat la 8.848 m, de îndată ce vremea va fi potrivită pentru ascensiune.

"Sîntem aici împreună cu celelalte echipe care vor ataca Everestul pe versantul nordic. Pînă acum am reuşit să ajungem la 7.400 metri altitudine, dar din cauza vîntului am coborît şi aşteptăm să se liniştească vremea", a declarat pentru Gazetă Pintilie.

A doua jumătate a echipei, formată din Oana Harabagiu şi Gabriel Motică, se află mai sus, în Tabăra de Bază Intermediară, la 6.500 m, şi pregătesc ascensiunea finală.

În acest sezon, pe Everest au fost anulate toate expediţiile de pe versantul sudic, în jur de 60, după tragedia suferită pe 18 aprilie, cînd o avalanşă a ucis 16 şerpaşi. Pe vîrf se mai poate ajunge doar pe versantul nordic, dinspre Tibet, unde se află doar 10 expediţii, printre care şi cea românească.

Tot aici se află şi Horia Colibăşeanu, care face echipă cu slovenul Peter Hamor. Cei doi au coborît şi ei la 6.500 m din cauza vîntului puternic.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează