SPORTURI  »  ALTELE  »  CALIFICARE LA JO

Barca de bucurie! Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a câștigat la Lucerna și va evolua la Rio

Bucurie înlănțuită. Fetele îl +1   FOTO
Bucurie înlănțuită. Fetele îl "sufocă" pe antrenorul Mircea Roman imediat după terminarea cursei // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 25 mai 2016 00:00

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a obținut aseară calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio după ce a câștigat cursa de la Lucerna.

Pe lacul de la Rotsee, lângă Lucerna, pe o vreme mohorâtă, gata de ploaie, barca de 8 plus 1 a României a luat startul aseară în cursa de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Pe poziția a 3-a, cea a favoritelor, după ce au câștigat cursa pentru repartizarea culoarelor, Mihaela Petrila, Ioana Strungaru, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu și cârmăcița Daniela Druncea au avut emoții pe prima jumătate a cursei.

Olandezele le-au depășit cu un vârf de barcă, iar Australia și China erau în imediata apropiere. Pe partea a doua însă, strocul ridicat al României s-a simțit imediat și barca de culoare albă a trecut în față.

Fetele nu au mai cedat și au trecut linia de finiş cu brațele ridicate.
Barca de 8 plus 1 a României ajunge la Rio, bifând a 10-a Olimpiadă consecutivă în această probă!

Laude pentru antrenor

Fetele au celebrat pe pontonul de la sosire calificarea. Așteptate de antrenorul Mircea Roman, fetele au tăbărât în jurul tehnicianului, omul care a lipsit chiar anul trecut, atunci când România a ratat calificarea directă de la Mondiale.

"Venirea domnului Roman a contat enorm! Îi mulțumim pentru ceea ce a făcut pentru noi. Sper ca prin rezultatele noastre să-l facem să rămână în continuare alături de noi", a declarat Roxana Cogianu.

"Ne vedem la Rio! Hai, România!"

Acesta a fost mesajul fetelor din barca de 8 plus 1, imediat după terminarea cursei. Fetele nu și-au putut ascunde fericirea, dar nici emoțiile. Andreea Boghian, Mădălina Boguș și Ioana Strungaru au izbucnit în lacrimi. Fetele au fost felicitate imediat și de Elisabeta Lipă, ministrul sportului, care a fost la Lucerna pentru a urmări cursa.

Calificare și la dublu vâsle!

Barca feminină de dublu vâsle formată din Ionela Livia Lehaci și Gianina Beleagă s-a calificat și ea la Rio! Fetele au ocupat locul doi în finală, ultimul calificant.

"Tricolorele" au prins finala de pe ultimul loc, dar în ultima cursă au tras formidabil. Ele au fost întrecute doar de olandeze, dar au terminat în fața Italiei, Suediei, Elveției și Greciei.

"Condițiile meteo ne-au ajutat, au fost la fel ca la Snagov. Fetele din parca de doi rame ne-au ajutat, au adus un plus. Am fost un pic agitate la debutul cursei, dar ne-am calmat și am câștigat cursa. E tot ce contează"
Irina Dorneanu

8 medaliiare în palmaresul olimpic barca de 8 plus 1 a României. Între acestea, sunt trei titluri olimpice (1996, 2000 și 2004), trei medalii de argint (1984, 1988, 1992) și două de bronz (1980, 2008)

Clasament cursă

1. România 6:02,56
2. Olanda 6:04,4
3. Australia 6:07,35
4. China 6:07,89
5. Germania 6:15,45

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pekeler
pekeler  •  25 Mai 2016, 12:25

Bravo DOAMNELOR si DOMNISOARELOR !Felicitari din suflet!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează