SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Barça românească » Ana Brînză şi Simona Gherman s-au luptat pentru primul loc la etapa de Cupă Mondială din Spania

Simona şi Ana sau roşu şi galben în finală // Foto: Raed Krishan
Simona şi Ana sau roşu şi galben în finală // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 11 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 10 martie 2012 22:53

Ana s-a impus în ultimul act, iar Simona a fost a doua. Anul trecut, tot Ana cîştigase, iar Simona terminase pe trei.

Misterioasa Barcelonă a primit 240 de spadasine din 46 de ţări pentru a participa la etapa de Cupa Mondială. Cea mai bună dintre toate spadasinele a fost Ana Brînză şi, imediat după ea, Simona Gherman. O finală românească pe planşa Institutului de Educaţie Fizică şi Sport pentru o cupă argintie. Drumul pînă la finală nu a fost însă uşor şi a început în zorii zilei.

În primul tur, Ana Brînză a trecut de Martina Olexova (Ceh) cu 15-7, iar Simona Gherman a învins-o la limită pe Sheng Lin din China, 15-14. Pasul următor l-au făcut în faţa italiencei Vannesa Galanti, 15-8, respectiv în faţa coreencei Jung Hyo-Jung, 15-13. Au mers mai departe de mînă, după ce au trecut de Szasz Emese din Ungaria, 15-9, şi de Courtney Hurley (SUA), 15-13. O singură întîlnire pînă la un loc pe podium mai aveau de disputat, întîlnire pe care fiecare dintre ele a cîştigat-o. Ana a învins-o pe italianca Quondamcarlo cu 15-9, iar Simona a trecut de rusoaica Semiankina cu 15-14.

Ciocnirea românească a devenit posibilă după ce dreptacea Simona a trecut de Magdalena Piekarska cu 15-12, iar stîngacea Ana a învins-o Sun Yujie din China cu 10-8. Din acel moment era clar că imnul României va răsuna la Barcelona. Vicecampioana olimpică din 2008 a fost cea care a luat trofeul, după ce a învins-o în ultimul act pe colega sa de echipă cu 15-11. Ambelor le place Barcelona pentru că, în 2011, tot Ana lua acasă trofeul, iar Simona se clasa pe trei. Timp prea mult de sărbătorit nu este însă, pentru că azi Ana, Simona, Loredana şi Anca intră în concursul pe echipe, acolo unde au două titluri mondiale şi patru europene.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
chriss30ro
chriss30ro  •  11 Martie 2012, 11:32

bravvo! se vede ca sunt urmasele lui stefan cel mare! nimeni nu le sperie si nimik nu le doboara! in timp ce alte sporturi au decazut acesta a tot crescut si face ca numele tarii noastre sa rasune pe plan mondial! de o finala mondiala intre romance sau romani sau echipe romanesti nu am mai auzit la nici un sport! MULT SUCCES FETELOR HAI ROMANIA!

gigeluss
gigeluss  •  11 Martie 2012, 06:23

Felicitari! Fantastic! Succes in competitii!

titiduru22
titiduru22  •  11 Martie 2012, 05:21

Suntem cei mai tari la sporturi din astea degeaba...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează