SPORTURI  »  ALTELE  »  DEZVĂLUIRI

Caeleb Dressel: „Mi-a fost dor chiar și de clor, deși îl urăsc” » Primele declarații ale rivalului lui David Popovici care a lipsit aproape un an din competiții

Caeleb Dressel înaintea unei curse Foto Imago
Caeleb Dressel înaintea unei curse Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 17:41 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 19:10

Caeleb Dressel, 26 de ani, septuplu campion olimpic, a vorbit pentru prima oară cu jurnaliștii din țara sa după aproape un an. El a subliniat că a ținut multe lucruri în interior, dar liniștea căpătată în perioada de pauză i-a redat dorința de a reveni.

Mai întâi, Caeleb Dressel le-a mulțumit jurnaliștilor pentru faptul că i-au dat spațiu și nu l-au presat în perioada sa de absență mai degrabă misterioasă. El s-a retras anul trecut din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, după ce câștigase două medalii de aur cu ștafeta de 4x100 metri liber și în proba de 50 metri fluture. 

Apoi înotase în serii la 100 metri liber, unde obținuse al doilea timp, în urma lui David Popovici, dar s-a retras din motive de sănătate. Nici până în ziua de azi nu se știe însă care au fost problemele lui Dressel.

Caeleb Dressel: „Acum sunt bine"

Nici acum nu a vrut să dezvăluie motivele care l-au făcut să părăsească întrecerea chiar la mijlocul ei. „Acum sunt bine. Foarte indiferent la rezultatele obținute, dar un pic stânjenit, ceva de genul «ce a fost asta»? Însă, în același timp, înțeleg pe deplin ce mi s-a întâmplat și anul pe care îl traversez", a spus americanul.

„Întotdeauna am iubit sportul și faptul că este extrem de corect. Sunt mândru de mine și de rezultatele mele, chiar dacă mă credeți sau nu. Știu că e șocant, nu sunt obișnuit cu finalele C, cu culoarul unu sau cu opt. Cu toate acestea nu aș schimba nimic din tot acest an care a trecut și nici din acest concurs pe care tocmai l-am încheiat. Sunt încântat că am început sezonul la timp și că am început munca", a detaliat el.

14 titlurimondiale în bazin olimpic are Caeleb Dressel în palmaresul său, cucerite între 2017 și 2022, și alte două medalii de argint

Într-adevăr, o postură inedită și ingrată în care s-a aflat multiplul medaliat, care nu a reușit să se califice pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, programate luna aceasta, după ce a fost al 29-lea la 100 m liber, al treilea la 50 m fluture, al 5-lea la 100 m fluture și al 22-lea la 50 m liber.

„A fost cu adevărat OK chiar și să mă aflu în finala C, dar să am un zâmbet pe chip numai pentru simplul fapt că pot din nou să concurez. E o diferență între a concura cu frică pentru că nu vrei să te faci de râs și a concura de plăcere, iar ultimul lucru nu mi se mai întâmplase de multă vreme", a subliniat el.

Momentul-zero al lui Caeleb Dressel

„Am ținut multe lucruri în mine și la un moment dat acestea au început să clocotească. Așa că nu am avut de ales, mă mândream cu faptul că pot să le gestionez. A funcționat o bună bucată din cariera mea, am avut rezultate în 2017, 2019, 2021, până când nu am mai putut. A fost o senzație ciudată", a dezvăluit Dressel.

În cele 8 luni în care nu s-a apropiat de apă, a dezvoltat o abordare diferită a sportului, care să-i ofere mai multă longevitate, inclusiv în viața de zi cu zi. „Am avut un moment-zero. Mi-a apărut în minte ideea că și dacă nu voi reveni niciodată la înot, voi fi OK. Și așa am știut că mă voi întoarce. A fost ceva uriaș pentru mine. Mi-a fost dor de tot, chiar și de clor, deși îl urăsc. Am știut că sunt gata să revin nu pentru că trebuia, ci pentru că îmi doream", a încheiat el.

Citește și: 

Început de vis pentru România pe iarba londoneză! Ana Bogdan elimină favorita numărul 15 la Wimbledon
WIMBLEDON
Început de vis pentru România pe iarba londoneză! Ana Bogdan elimină favorita numărul 15 la Wimbledon
Novak Djokovic a trecut la munca de jos la Wimbledon » Gestul care a ridicat în picioare spectatorii
Wimbledon
Novak Djokovic a trecut la munca de jos la Wimbledon » Gestul care a ridicat în picioare spectatorii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
doar...titi
doar...titi  •  03 Iulie 2023, 19:32

terminati bah cu prostiile!! nu-i nici o rivalitate , ala are sapte titluri olimpice!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează