SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

ÎNOT Marele rival al lui David Popovici a revenit după aproape un an de absență » Misterul din spatele pauzei

Caeleb Dressel la CM de la Budapesta, ultima sa competiție internațională FOTO Imago Images
Caeleb Dressel la CM de la Budapesta, ultima sa competiție internațională FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 16:33 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 17:20

Caeleb Dressel, considerat unul dintre rivalii lui David Popovici la 100 metri liber, a revenit în competiții la un concurs în Atlanta, însă nu a dorit să vorbească despre absența sa de aproape un an din bazin

Septuplu campion olimpic și medaliat de 14 ori cu aur la Campionatele Mondiale, Dressel a revenit într-o competiție oficială după 11 luni, deși deocamdată nu se știe care sunt planurile sale pentru viitor. 

Americanul în vârstă de 26 de ani s-a retras anul trecut din cadrul CM de la Budapesta, după ce câștigase două medalii de aur cu ștafeta de 4x100 metri liber și în proba de 50 metri fluture, el înotase în serii la 100 metri liber, unde obținuse al doilea timp, în urma lui David Popovici, dar s-a retras din motive de sănătate. Nici până în ziua de azi nu se știe însă care au fost problemele lui Dressel.

7 medalii olimpiceare Caeleb Dressel în palmares, toate de aur, obținute la Rio 2016 și Tokyo 2020

În septembrie 2022, Caeleb a scris pe Instagram un post în care a dezvăluit că din luna iunie, de la CM, nu a mai intrat în bazin: „Știu că pot avea înotul și fericire. Le-am avut pe amândouă la un moment dat în viața mea și lucrez să le recuperez. Dacă ai nevoie de o pauză, ia-o! Mă voi întoarce!".

Un concurs mic

În martie 2023 au apărut primele vești despre el, fiind zărit antrenându-se alături de Anthony Nesty, cel cu care se pregătește după JO de la Tokyo. Iar la finalul  acestei săptămâni, el a luat startul la un concurs mic din Atlanta. Întrecerea a avut loc în bazinul în care s-au desfășurat probele de înot la Jocurile Olimpice din 1996. Pe lângă Dressel, au mai participat Katie Ledecky, Bobby Finke, Josh Liendo și Summer McIntosh, dar și sportivi locali.

David Popovici are un nou rival! El este înotătorul care i-a doborât timpul la 100m liber și vrea să-l învingă la Mondiale
INOT
David Popovici are un nou rival! El este înotătorul care i-a doborât timpul la 100m liber și vrea să-l învingă la Mondiale

Caeleb a luat startul în proba de 100 de metri fluture, unde este campion olimpic en titre, el încheind cursa pe poziția a doua, în spatele lui Josh Liendo, cu un timp de 52,41 s, departe de 49,45 cu care a câștigat cursa din 2021 de la Tokyo. 

Deocamdată însă alte lucruri contează pentru Dressel, care a fost înscris și în proba de 200 m liber, unde a spus pas după un start fals, la 200 m fluture, unde nu a prins finala, și la 50 metri liber (22.92), fiind învins de Maguire McDuff. În ultima zi a întrecerii din Atlanta, el era înscris în probele de 100 metri liber, unde de asemenea e campionul olimpic en titre, și de 200 m mixt.

Viitor incert

Caeleb Dressel a transmis în toate cele trei zile de concurs că nu e pregătit să dea interviuri și nici să vorbească despre perioada sa de absență. Deocamdată nu se știe dacă Dressel va lua parte la competiția care va stabili componența delegației SUA pentru CM de la Fukuoka (23-30 iulie), întrecerea urmând a avea loc la Indianapolis între 27 iunie și 1 iulie

16 medalii mondialeare în palmares Caeleb Dressel, paisprezece fiind de aur și două de argint, obținute în trei ediții

Chalmers a coborât și el sub 48,00 s

Australianul Kyle Chalmers, unul dintre pretendenții la medalia mondială de aur la 100 m liber, a reușit să coboare sub 48,00 s pentru prima oară în acest sezon. Australianul în vârstă de 24 de ani a câștigat proba de 100 m liber din cadrul Sydney Open cu un timp de 47,69 s. 

Am înotat de două ori anul acesta în 48,00 s și mi-am propus să cobor sub această bornă, dar nu m-a costat prea mult, mai am rezerve. De multă vreme nu am mai înotat așa rapid atât de devreme într-un sezon. De obicei în perioada asta nu sunt în concursuri și mă simt într-o groapă adâncă de formă, dar mă bucur că acum înot și o fac rapid, iar asta mă face fericit", a spus Chalmers pentru presa din Australia.

Marele rival al lui David Popovici a revenit după aproape un an de absență » Misterul din spatele pauzei
Kyle Chalmers la start FOTO Imago Images

El a adăugat și faptul că nu mai are niciun fel de accidentare și că nu s-a mai simțit atât de fericit și de bine în bazin din 2016. Concursul în urma căruia se stabilește componența echipei Australiei pentru CM va avea loc între 13 și 18 iunie la Melbourne, dar Chalmers nu are cum să rateze prezența la întrecerea mondială. „Știu că la Mondiale trebuie să fiu și mai rapid", a subliniat Chalmers. 

Timpul australianului este al treilea al sezonului la 100 m liber, după cel al chinezului Pan Zhanle (47,21) și al lui David Popovici (47,61).

Citește și: 

David Popovici s-a înscris la „Bacalaureatul Olimpicilor” » Când și unde va susține „examenul maturității”
ÎNOT
David Popovici s-a înscris la „Bacalaureatul Olimpicilor” » Când și unde va susține „examenul maturității”
Gest de milioane al lui David Popovici » Își donează una dintre cele mai importante medalii: „Ei au nevoie de susținerea noastră”
GEST
Gest de milioane al lui David Popovici » Își donează una dintre cele mai importante medalii: „Ei au nevoie de susținerea noastră”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (3)
arnautull
arnautull  •  14 Mai 2023, 17:29

Vezi bre ca e un chinezi adversarul lui acum, unul care saptamana trecuta a facut cei mai buni timpi la 100 liber anul asta, lasati dracului simpatiile. Pai ca sa ai un timp, chiar la revenire, cu 3 secunde mai mare decat ce e in ziua de azi, deja esti la si altii, adica esti nimeni, ca vorba aia, orice pur sange are o zi in care devine gloaba.

dobrin
dobrin  •  14 Mai 2023, 17:28

Nu-l vad bine pe David. Caleb, s-a "vitaminizat" un an si acum intra in bazin ca si cum nu s-a intamplat nimic.

rav410wrc
rav410wrc  •  14 Mai 2023, 17:26

Caeleb a luat o "pauza" ca sa se mai dilueze putin sangele, ca ultima data cand s-a intepat a curs ceva verde !! ;))))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează