SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE ESPORTS

FOTO Peste 150.000 de oameni, la Iași, în cele 11 zile ale Mondialului de Esports » Câștigătorii celor 7 competiții

Articol de GSP - Publicat marti, 05 septembrie 2023 11:43 / Actualizat miercuri, 06 septembrie 2023 12:01

În perioada 24 august - 3 septembrie a avut loc, la Iași, Digital Throne-Campionatul Mondial de Esports. Iar competiția găzduită de grădina Palas, în spatele Palatului Culturii, a înregistrat în total o asistență de 150.000 de oameni, conform organizatorilor. 

Timp de 11 zile, la Iași a avut loc cel mai important eveniment de eSports din lume, fiind prezenți peste 600 de jucători din 111 țări. 

Aceștia s-au înfruntat în 7 competiții, iar în weekendul 1-3 septembrie s-au stabilit câștigătorii. Premiile totale au fost pe măsură: 500.000 de dolari.

Meciurile reprezentativelor României și finalele competițiilor au fost urmărite în fiecare zi de peste 7000 de oameni prezenți în zona Palas din spatele Palatului Culturii din Iași.

După doar 5 zile de eveniment, meciurile Campionatului Mondial de Esports generaseră peste 8 milioane de vizualizări pe platformele YouTube și Twitch
Comunicatul organizatorilor

+3 FOTO

Câștigătorii Campionatului Mondial de Esports de la Iași:

  • Mobile Legends BANG BANG: Filipine, 3-1 în finala cu Indonezia
  • Dota 2: Mongolia, 2-1 cu Myanmar
  • CS:GO: Suedia, după 19-17 și 16-9 cu Germania
  • CS:GO feminin: Olanda
  • Tekken: Pakistan
  • eFootbal: Iran, după 3-0 cu Japonia
  • PUBG Mobile: Kîrgîstan, după o finală cu Turcia. România a terminat pe 3

Artiști celebri și vedete de la Hollywood, la Mondialul de Esports de la Iași

„Timp de 10 zile, Iașiul a găzduit cel mai mare campionat mondial de esports organizat vreodată în Europa. Evenimentul a îmbinat pentru prima oară esports-ul și entertainment-ul și a atras un interes enorm din partea zecilor de mii de români care au susținut echipa României sau au cântat alături de artiștii lor favoriți”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Pe scena din fața Palatului Culturii au urcat artiști precum Lost Frequencies, B.U.G Mafia, Delia, Filarmonica „Moldova” din Iași,  JP Cooper sau DJ-ul Armin van Buuren.

Iar fanii au avut parte și de întâlniri cu vedete de la Hollywood, precum  Sebastian Roche, din serialul „Supernatural”, Luka Peros, din serialul „La Casa de Papel”, sau Nikola Djuricko din serialul „Stranger Things”.

Citește și: 

Apariția bizară a celebrului cuplu la US Open! El nu și-a dat jos ochelarii de soare roz, iar ea a îmbrăcat o rochie mini

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează