SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ / EVENIMENT

Canotorul Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic și mondial, s-a căsătorit

Ciprian Tudosă și soția sa, Alexandra Foto Instagram
Ciprian Tudosă și soția sa, Alexandra Foto Instagram

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 19:55 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 19:58

Ciprian Tudosă, 26 de ani, și aleasa sa, Alexandra Popescu, au spus ”Da” la puțin timp după Campionatele Mondiale de la Belgrad, după ce se logodiseră în ianuarie

Sezonul competițional s-a încheiat pentru componenții loturilor naționale ale României, care au avut trei repere în 2023: Campionatele Europene, etapa de Cupă Mondială de la Lucerna și, în special, Campionatele Mondiale, criteriu de calificare pentru JO de anul viitor.

Apoi, sportivii care au calificat 11 probe la Paris au îmbrățișat cu nerăbdare cele câteva săptămâni de pauză. Cu atât mai mult cu cât după ele vor reveni la Snagov, în cantonament, când vor intra în linie dreaptă pentru Jocurile Olimpice din 2024.

Ciprian și Alexandra au spus „Da”

Pauza a prins bine din multe puncte de vedere, fie că este vorba de vacanță peste hotare, vizită acasă, rezolvarea unor probleme sau, în cazul lui Ciprian Tudosă, întemeierea unei familii. Canotorul în vârstă de 26 de ani s-a căsătorit cu aleasa sa, Alexandra Popescu, conform paginii de Facebook a FR Canotaj, chiar după încheierea Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Ciprian a contat pe sprijinul soției sale la fiecare concurs important, inclusiv la CM din capitala Serbiei sau la ediția de anul trecut, de la Racice, când Alexandra a venit și cu tatăl ei, Florin Popescu, campion olimpic la canoe 2-1.000 m în 2000 la Sydney și de ani buni antrenor la lotul olimpic de kaiac-canoe.

„De acum, pentru totdeauna”, scria Tudosă pe contul său de Instagram după logodna din ianuarie. Acum acel mesaj a primit și semnătura oficială, cei doi devenind soț și soție.

Canotorul Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic și mondial, s-a căsătorit
Ciprian și Alexandra Foto Instagram

Ciprian Tudosă, colecție de medalii

Ciprian Tudosă este campion european la Poznan 2020, vicecampion olimpic la Tokyo 2020 și mondial la Plovdiv 2018 la dublu rame alături de Marius Cozmiuc. O accidentare l-a ținut departe de apă câteva luni bune în 2022, iar la revenire a trecut la vâsle.

„Anul trecut a fost acea accidentare care m-a ținut câteva luni departe de apă și care m-a scos din barca de dublu rame. Îmi place s-o văd ca pe un lucru bun petrecut în viața mea pentru că atunci cumva totul a prins contur, m-am descoperit și mai bine, m-am motivat și mai mult”, spunea Ciprian într-un interviu pentru Gazetă.

În 2022, la Europenele de la Munchen a contribuit la prima medalie continentală a României în proba de 4 vâsle alături de Marian Enache, Ioan Prundeanu și Mihai Chiruță.

Canotorul Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic și mondial, s-a căsătorit
Ciprian Tudosă (dreapta) și Florin Arteni la CM de la Belgrad Foto Balint Czucz

În sezonul actual, a fost în barca de 8 plus 1 rame medaliată cu argint european la Bled, acolo unde a avut primul concurs important la dublu vâsle alături de foarte tânărul său coleg Florin Arteni, 22 de ani. Cei doi au obținut o calificare superbă la Jocurile Olimpice din 2024 în cadrul CM de la Belgrad, după ce au câștigat finala B la capătul unei curse emoționante.

Citește și: 

Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial în 2022 și 2023, s-a însurat
KAIAC-CANOE
Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial în 2022 și 2023, s-a însurat
Surpriză pentru o campioană europeană » A fost cerută în căsătorie la Veneția
INEDIT
Surpriză pentru o campioană europeană » A fost cerută în căsătorie la Veneția

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează