SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

EXCLUSIV Cătălin Nistor, antrenorul care clădește campioni la Brăila: „David Popovici ne-a obligat să visăm”

Antrenor din 2004 la CSM Brăila, Cătălin Nistor crede că exemplul tânărului dublu campion mondial „ar trebui să schimbe tot, pe noi, ca oameni, să ne dorim și să vrem mai mult fiindcă el e dovada că putem, cu muncă și seriozitate”. +6   FOTO
Antrenor din 2004 la CSM Brăila, Cătălin Nistor crede că exemplul tânărului dublu campion mondial „ar trebui să schimbe tot, pe noi, ca oameni, să ne dorim și să vrem mai mult fiindcă el e dovada că putem, cu muncă și seriozitate”.

Articol de , , , - Publicat joi, 30 iunie 2022 16:28 / Actualizat joi, 30 iunie 2022 16:29

Antrenor din 2004 la CSM Brăila, Cătălin Nistor crede că exemplul tânărului dublu campion mondial „ar trebui să schimbe tot, pe noi, ca oameni, să ne dorim și să vrem mai mult fiindcă el e dovada că putem, cu muncă și seriozitate”.

Fost campion în probele de bras sau mixt, Cătălin Nistor antrenează înotători la CSM Brăila din 2004. E genul care inoculează optimism. Îl știe pe David Popovici de la 8-9 ani, la fel și pe Adi Rădulescu, antrenorul: „L-am văzut crescând pe David, ca băiat, ca bărbat, ca sportiv. Si m-a impresionat parcursul lui, al lor, că acolo e o legătură foarte puternică între ei, e ceva magic și asta contează enorm, dovadă rezultatele”.

Gazeta prezintă povestea incredibilă a bazinului olimpic pe care statul se chinuie să-l termine de 11 ani! 7 milioane de euro aruncate pe fereastră. Și mai urmează!
SPECIAL GSP
Gazeta prezintă povestea incredibilă a bazinului olimpic pe care statul se chinuie să-l termine de 11 ani! 7 milioane de euro aruncate pe fereastră. Și mai urmează!

Cătălin Nistor: „David Popovici a creat emulație printre copii”

„Cum spun și David cu antrenorul lui, important e ce facem noi, nu alții. Venim la bazin să ne antrenăm, nu să cautăm lipsuri. D-astea avem și noi destule. 

Da, e vintage, e nostalgic, aici la bazine, dar noi încercăm să ne facem treaba. Am copii campioni, care își doresc mai mult. Am urmărit finalele lui David împreună, i-am făcut galerie, apoi i-am analizat cursele. Eu le-am văzut cu aceeași emoție ca pe ale Dianei Mocanu la Sydney. Am și plâns. 

David a creat emulație printre copii. David a schimbat tot, ne-a obligat să visăm la mai mult, să ne dorim mai mult. Merităm mai mult, dovadă că am fost primii de două ori, nu doar o dată, și am făcut și record mondial de juniori. 

Asta ar trebui să ne schimbe, pe noi, ca oameni, fie că suntem femeia de serviciu, sportivi, antrenori, președinți de cluburi sau federații, miniștri, președintele României. Să ne facă mai buni, să gândim mai mult, mai departe. Dar totul cu muncă, cu seriozitate, sprijinindu-ne unii pe alții, altfel nu se poate”, a spus Cătălin Nistor pentru GSP.ro.

+2 FOTO

Ce a mai spus Cătălin Nistor, antrenor de înot la CSM Brăila

  • „Ne uităm la Bazinul Olimpic când venim, când plecăm de la antrenament. Ne dorim să fie gata cât mai repede, sperăm că vom apuca să înotăm în el” 
  • Eu mă bucur că există bazinul închis de la Brăila, așa cum e el. Altfel, sportivi ca Denis Ghionu, de exemplu, sau Răzvan Pleșu, campion la 13 ani, n-ar mai fi ajuns până aici. Căutând scuze, probleme cu bazinul, nu cred că reușești” 
  • E interes pentru înot la Brăila, dar se oprește des la nivel de inițiere. Mi-aș dori să vină mai mulți copii de plăcere, să muncească, să câștige medalii. Asta e, să ne dorim mai mult de la noi, să evoluăm” 
  • „Peste doi ani, la Olimipadă, îl văd pe David exact unde vrea să fie. Dacă ai un plan, dacă muncești și ești serios, se poate să atingi toate obiectivele. David nu se va opri, exclus să apară automulțumirea. Uitați-vă cum vorbește, cum gândește ce vorbește, e genial” 
  • „Să nu uităm de Robert Glință, care ne-a obișnuit și el cu rezultate foarte bune la nivel mondial și european. Merită mai mult credit. E un exemplu de modestie, bun-simț și educație. David e fabulos, dar și Robert e foarte bun”.

„Ne-a motivat pe toți”

La 17 ani, exact ca și David Popovici, un înotător din Brăila, Denis Ghionu, legitimat la CSM, are deja un loc 4 la Naționalele de seniori, în proba de 50 metri spate, unde este și campion la tineret. 

„Ai mei m-au dus la înot la 4 ani, să-mi consum energia, dar mi-a plăcut și am continuat. Îl cunosc pe David de la concursuri. E ceva extraordinar ce a reușit. Am urmărit finalele lui, cu emoție, dar și cu încredere. M-a motivat foarte mult și cred că a motivat foarte mulți sportivi din România. 

Eu am avut momente când am vrut să renunț, dar am trecut peste ele și s-a dovedit că merită. Ce a făcut David chiar îmi dă speranțe. Știu că trebuie să muncesc mai mult, dar chiar îmi doresc asta”, a spus Denis. 

VIDEO Înot, înapoi în timp. Reportaj de la baza de natație unde au crescut nume precum Camelia Potec și Diana Mocanu

Vezi și alte dezvăluiri despre infrastructura din Brăila:

SPECIAL GSP David Popovici, campionul unei țări fără bazine! Gazeta a mers la baza unde au crescut Potec, Mocanu sau Câșlaru » Imaginile nepăsării extreme: sacii de rafie sunt „scut” împotriva tencuielii

SPECIAL GSP Gazeta prezintă povestea incredibilă a bazinului olimpic pe care statul se chinuie să-l termine de 11 ani! 7 milioane de euro aruncate pe fereastră. Și mai urmează!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează