SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE EUROPENE

Cu pulsul la maximum » Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint în proba de sabie

Antrenorul Covaliu îi face aer  cu prosopul lui Dolniceanu // Foto: Reuters
Antrenorul Covaliu îi face aer cu prosopul lui Dolniceanu // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 00:00

Tiberiu Dolniceanu a cucerit argintul, după ce a fost învins în finala de la sabie de ucraineanul Andri Iagodka cu 15-10.

Sabia e arma la care adrenalina e în cele mai mari cantități. Rapiditatea asalturilor te lasă cu răsuflarea tăiată, iar încleștările par rupte dintr-un război.

Cu mulți dintre băieții care în timpul sezonului au rolurile principale, concursului de la Baku nu i-a lipit încordarea. Lui Tiberiu Dolniceanu i-au ajuns resursele pînă în finală. El îi depășise în lupte pasionante pe Tagiev cu 15-5, pe Honeybone 15-10, pe Savice cu 15-10 și pe Miracco 15-11.

În finala cu Andri Yagodka, pe numărul trei mondial l-a părăsit energia. De două ori a trebuit să întrerupă meciul pentru că nu se simțea bine. Cu toate acestea a stat aproape de adversarul său pînă la 9-9. De acolo însă nu a mai putut să țină ritmul cu ucraineanul pe de pe locul 17 mondial. Dintre primii 20 de saberi din lume, doar Dolniceanu și Yagodka au fost prezenți la Baku.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează