SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

VIDEO + FOTO O nouă medalie de aur pentru David Popovici la Campionatele Naționale în bazin scurt » L-a bătut pe Stancu la 200 m liber

David Popovici / FOTO Raed Krishan +26   FOTO
David Popovici / FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 17:51 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 22:14

David Popopvici a câștigat azi medalia de aur la proba de 200 de metri liber, la Campionatele Naționale în bazin scurt. David Popovici va mai înota la CN în bazin scurt în probele de 100 m mixt (sâmbătă) și 50 m liber (duminică).

Calificat în finală cu cel mai bun timp, 1:47,16, David Popovici a reușit o cursă perfectă, terminând cu peste 2 secunde avans față de locul 2, Vlad Stancu.

David Popovici, aur la 200 m liber

Popovici a condus în permanență cursa, iar la jumătatea cursei avea peste o secundă și jumătate față de Stancu. Și a doua parte a cursei a fost la discreția lui Popovici. A terminat cursa cu un timp de 1:47.20, în timp ce Stancu a venit la 1:45.38.

David Popovici și Vlad Stancu sunt cei doi înotători români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Clasamentul cursei

O nouă medalie de aur pentru David Popovici la Campionatele Naționale în bazin scurt » L-a bătut pe Stancu la 200 m liber

A doua medalie pentru David Popovici

Joi, David Popovici s-a impus în finala de la 100 m liber și s-a clasat pe poziția a treia cu ștafeta de 4x50 m liber a clubului Dinamo.

David Popovici, al treilea concurs în bazin de 25 m în 2023

De când a reluat pregătirea, în luna septembrie, deținătorul recordului mondial la 100 m liber în bazin olimpic a participat la două concursuri, ambele în bazin scurt, unul în Elveția și unul în Polonia.

FOTO: Raed Krishan (GSP)
FOTO: Raed Krishan (GSP)
FOTO: Raed Krishan (GSP)
FOTO: Raed Krishan (GSP)
FOTO: Raed Krishan (GSP)
+22 FOTO

Concursul are două sesiuni, cea de dimineață (09:00) și cea de seară (17:30). Pentru serii prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru finale 25 de lei.

Pregătire pentru Campionatele Europene

Competiția din aceste zile este un preambul pentru Campionatele Europene în bazin scurt, competiție care va avea loc între 5 și 10 decembrie, la Otopeni.

Românul este una dintre vedetele competiției la care și-au mai anunțat prezența britanicii Matt Richards (campion mondial la 200 m liber în 2023 la Fukuoka), Tom Dean (campion olimpic în proba de 200 m liber la Tokyo).

Citește și:

David Popovici, concluzii după prima zi de la Campionatele Naționale + explică de ce a purtat o cască imprimată cu steagul Africii de Sud
CAMPIONATELE NAȚIONALE
David Popovici, concluzii după prima zi de la Campionatele Naționale + explică de ce a purtat o cască imprimată cu steagul Africii de Sud
Cea mai frumoasă înotătoare din Ungaria vine la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni
CE ÎN BAZIN SCURT
Cea mai frumoasă înotătoare din Ungaria vine la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  10 Noiembrie 2023, 19:16

Daca a termina cu 1,47 si Stancu a venit la 1,45 la 2 secunde in spate... atunci nu prea a venit in spate. Timpii din pacate par modesti, totusi sper sa fie din cauza lipsei concurentei si nu din alte motive. Pe de alta parte e adevarat ca bazinul scurt nu e preferatul sau, probabil totusi ca poate mai mult si sper ca e irelevanta o comparatie cu timpii din concursurile tari de anul trecut, insa in mod cert deocamdata sunt mult mai slabi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close