SPORTURI  »  ALTELE  »  CM PARACICLISM

Din nou pe primul loc » Eduard Novak a cucerit cel de-al treilea titlu mondial la paraciclism

Eduard Novak a cucerit cel de-al treilea titlu mondial din carieră foto: facebook (prociclism) +2   FOTO
Eduard Novak a cucerit cel de-al treilea titlu mondial din carieră foto: facebook (prociclism)

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 11 februarie 2012 16:35

Eduard Novak, liderul echipei "Tuşnad Cycling Team", a devenit, pentru a treia oară, campion mondial, după ce s-a clasat pe primul loc în cursa de 4 kilometri urmărie a Campionatului Mondial de Paraciclism pe velodrom de la Los Angeles.

Vicecampionul olimpic de la Beijing a reuşit să îl surclaseze, în finală, cu 3 secunde, pe deţinătorul recordului mondial, cehul Jiri Jezek. Eduard a făcut o cursă perfectă şi a declarat că acest rezultat îi dă încredere că va reuşi să devină campion olimpic, la Jocurile Paralimpice de la Londra.

"Mă bucur nespus pentru acest rezultat şi pentru că am reuşit o performanţă remarcabilă.  În calificări am fost mai slab cu 1,6 zecimi, însă în finală am reuşit să mă impun, ceea ce îmi dă încredere pentru Londra. Timpul nu a fost cel mai rapid deoarece pista este una foarte grea şi mulţi ciclişti au dat greş cu tactica, prin alegerea pinioanelor greşite", a declarat Eduard Novak, potrivit mediafax.

Ciclistul român a terminat cursa cu timpul de 04:47.9270, fiind urmat de cehul Jiri Jezek, cronometrat cu 04:50.8520 şi de britanicul Cundy Jody.

Eduard Novak va mai lua startul în cursele de un kilometru contratimp şi 10 kilometri scratch. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
yellowviper
yellowviper  •  12 Februarie 2012, 09:11

De la un vechi si statornic admirator al sportului paralimpic, felicitari pt. Edi, supercampionul nostru. Era timpul sa castigi si pe velodrom. Iti dorim-si ne dorim-o alta premiera, la Londra:primul aur paralimpic.

redgofcd
redgofcd  •  11 Februarie 2012, 16:51

FELICITARI CAMPIONULE!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  11 Februarie 2012, 16:44

Un adevarat campion.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează