SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAŢIE

Dragoş Agache vrea să-şi facă baremul pentru Olimpiadă la Mondiale » Ţintă fixă: Londra

Dragoş Agache vrea să facă o figură frumoasă în China Foto: Telegraf Constanţa
Dragoş Agache vrea să facă o figură frumoasă în China Foto: Telegraf Constanţa

Articol de - Publicat miercuri, 13 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 12 iulie 2011 20:29

Cu gîndul la Jocurile Olimpice din 2012, Dragoş Agache îşi face calculele pentru un bilet către Londra.

Constănţeanul şi-a propus să-şi realizeze baremul de calificare chiar la Campionatele Mondiale de nataţie de la Shanghai, în China, programate în perioada 16-31 iulie. Ţinta este proba de 100 metri bras, în care a îmbunătăţit recordul naţional în urmă cu o lună. "Sînt optimist pentru că timpii sînt buni şi mă simt în formă. Obiectivul este baremul de calificare în proba de 100 metri bras de la Jocurile Olimpice de la Londra, ceea ce ar reprezenta şi un nou record naţional. Va fi dificil să prind finala, pentru că se merge foarte tare, dar trebuie să fiu prezent măcar în semifinale. La 50 de metri bras va fi una dintre ultimele competiţii la care voi lua startul, în timp ce la 200 metri bras nu m-am înscris, pentru că nu sînt pregătit", a declarat constănţeanul, care s-a pregătit în ultimele trei săptămîni acasă, în bazinul de la Palatul Copiilor din Constanţa. "Am preferat să rămîn acasă, deşi îmi propusesem iniţial să merg la un cantonament la Izvorani. În plus, deşi îmi făcusem programul pentru două etape de Mare Nostrum, federaţia a decis să merg la una singură, la Barcelona", a explicat Agache, care a ajuns în Bucureşti, unde va continua pregătirea pînă la plecarea spre China, programată la sfîrşitul acestei săptămîni, probele de înot urmînd să debuteze pe 24 iulie.

Premieră chineză
Agache, care a locuit timp de patru ani în SUA, va trăi o experienţă nouă, vizitînd pentru prima oară cea mai populată ţară de pe glob. "Ştiu că va fi un zbor lung, de peste 20 de ore, şi voi avea nevoie de timp pentru a mă acomoda cu fusul orar. Am citit pe net că trebuie să evit să mănînc carne în alte restaurante decît cele ale organizatorilor pentru că se folosesc unii hormoni de creştere. Voi avea timp să vizitez oraşul abia după ce ies din competiţie. Pînă atunci, o să văd doar drumul de la hotel la bazin şi înapoi", a explicat sportivul pregătit de Eduard Cîşlaru.

Doar doi reprezentanţi
România va avea doar doi sportivi prezenţi în probele de înot de la Mondialele din China, Dragoş Agache şi Camelia Potec. "La ultimele competiţii, delegaţia a numărat şase sportivi. De această dată, federaţia a impus baremul A de calificare, unul destul de tare, motiv pentru care, în afară de mine şi de Cami, nu a mai reuşit nimeni să-l îndeplinească. Noi sîntem norocoşi însă că ne putem realiza baremele de calificare şi la alte competiţii decît cele interne. La francezi, australieni sau alte ţări cu înot puternic criteriile de selecţie sînt şi mai tari şi există un singur concurs de calificare. Din această cauză, în urmă cu un deceniu, francezii şi-au lăsat acasă o campioană europeană", a explicat Agache.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează