SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE JUDO

Durerea de lîngă podium » Andreea Chiţu a ratat podiumul la Campionatele Mondiale de Judo

Andreea Chiţu, 24 de ani, în meciul cu italianca Giuffrida, cîştigat prin ippon // Foto: Reuters
Andreea Chiţu, 24 de ani, în meciul cu italianca Giuffrida, cîştigat prin ippon // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 28 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 27 august 2013 23:38

Andreea Chiţu a ratat aseară, la Rio de Janeiro, podiumul la categoria 52 kilograme. Campioana europeană a clacat după ce începuse foarte bine ziua.

Şi-a înşirat adversarele ca pe mărgele pe tatamiul de la Maracanazinho, în faza grupelor. Ina Cerniak din Ucraina, italianca Odette Giuffrida şi Marie Muller din Luxemburg nu i-au pus nici o problemă. Andreea Chiţu şi-a cîştigat grupa şi s-a calificat în semifinale.

În penultimul act, adversară i-a fost brazilianca Erika Miranda. Încurajată de peste 10.000 de spectatori, din tribune, sud-americanca a profitat de o neatenţie a româncei şi a punctat prin waza-ari.

În ciuda eforturilor Andreei de a reuşi ipponul, cele cinci minute regulamentare s-au scurs uşor, dar sigur. Pentru eleva lui Florin Bercean mai rămînea doar şansa bronzului.

Din repechage o aştepta germanca Mareen Kraeh. Nemţoaica reuşise un parcurs excepţional. Le învinsese pe cubaneza Bermoy, dar şi pe mongola Munkhbaatar, judoka mult mai bine cotate.

Chiţu a intrat crispată, gîndul îi era încă la meciul pierdut cu brazilianca. Şi a greşit din nou. Ippon pentru Kraeh, iar podiumul era departe. Campioana europeană, medaliata cu bronz mondial de la ultima ediţie, trebuia să se mulţumească acum doar cu locul 5.

Ultima şansă a României la medalie vine, azi, de la Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică de la 57 de kilograme.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  28 August 2013, 15:47

felicitari si succes in continuare si bronzul e bun .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează