SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SCRIMĂ

Elevii lui Mihai Covaliu au terminat Mondialele de scrimă pe locul 5

Articol de - Publicat sambata, 15 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2011 22:31

Prin ratarea podiumului mondial, echipa de sabie masculină a României nu a reuşit să-şi asigure încă biletul pentru Londra 2012


Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir au terminat Campionatele Mondiale fără să urce pe podium. Nici în concursul la individual şi nici în cel pe echipe. Ieri, "tricolorii" au fost eliminaţi în "sferturi", la limită (44-45), de sabrerii din Belarus, dar au reuşit apoi, în confruntările de clasament, să se impună în faţa Statelor Unite şi a Ungariei, terminînd în final pe locul 5.

De la începutul anului şi pînă acum, elevii lui Mihai Covaliu au muncit cu un singur scop. Să califice echipa la Jocurile Olimpice. Viaţa celor 4 scrimeri şi a antrenorului lor s-a împăţit doar între competiţii şi cantonamente. Fără nici o vacanţă strecurată între ele. "La Mondiale trebuie să ne apărăm locul trei obţinut în 2010, altfel pierdem puncte importante în clasament", a declarat înainte de plecare liderul echipei, Rareş Dumitrescu. "Şi trebuie să fim cu ochii pe Belarus, să nu ne depăşească", a explicat şi Mihai Covaliu.

Planuri date peste cap
În Italia, lucrurile au stau însă exact pe dos şi le-au stricat toate calculele sabrerilor "tricolori". România şi Belarusul, care a urcat acum pe podium, au făcut schimb de locuri în clasamentul mondial. România a coborît pe locul 5, iar Belarusul a urcat pe 4, acolo unde se trage linia pentru primele bilete olimpice. Iar din Europa se mai poate califica doar o singură ţară, cea mai bine cotată în ierarhia mondială în martie 2012. În prezent, aceasta este România!

Lupta continuă
"În acest moment, putem afirma că România este calificată, dar jocurile încă nu s-au terminat şi situaţia se poate schimba în defavoarea noastră. Mai sînt programate două etape de Cupă Mondială la începutul anului viitor. Una în Italia şi cea de-a doua în Rusia. Acolo, românii trebuie să apere un loc 5 şi un loc 7. La prima vedere, lucrurile nu par complicate, dar acum există riscul ca o echipă din afara Europei să se strecoare în primele 4 locuri mondiale şi, în acest caz, cea care iese din schema olimpică va fi România. Surpriza poate veni dinspre Coreea de Sud sau SUA", a explicat Cristian Mihai, secretarul federal al FR Scrimă.

TRASEUL ROMÂNIEI LA CM
- "optimi" România-Spania 45-31
- "sferturi" România-Belarus 44-45
- loc 5-8 România-SUA 45-41
- loc 5-6 România-Ungaria 45-40

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează