SPORTURI  »  ALTELE  »  GIMNASTICĂ

VIDEO Elisabeta Lipă a dat de pământ cu șefii de la FR de gimnastică: „Sunt plecați acolo ca turiști” + „Această federație primește bani din 3 surse diferite”

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Articol de , - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 12:43 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 14:34

Elisabeta Lipă, președinta ANS (Agenția Națională pentru Sport), a ținut să-i răspundă lui Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a spus că nu se așteaptă ca mulți gimnaști români să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. 

Deși este una dintre Federațiile cu cel mai mare buget. FRG tremură serios pentru calificările la Jocurile Olimpice. Mihai Covaliu a admis că la masculin nu ne putem gândi la o calificare pe echipe, ci doar 2-3 sportivi la individual, în timp ce la feminin sunt emoții mari. Lipă nu a fost de acord cu președintele COSR și avertizează Federația de gimnastică.

Bani mai mulți pentru sport! Guvernul suplimentează bugetul instituției conduse de Elisabeta Lipă
GUVERN
Bani mai mulți pentru sport! Guvernul suplimentează bugetul instituției conduse de Elisabeta Lipă

Elisabeta Lipă: „Sunt mulți plecați acolo ca turiști, voi face o analiză”

„Nu o să mă refer la bugete pentru că nu eu le-am împărțit și nu știu ce și-au asumat cei de la Federația Română de gimnastică. Dar eu știu că am semnat autorizarea. Fiecare federație înainte de a pleca la o competiție majoră cere autorizație de deplasare. FR de gimnastică a plecat (n.r. - la CM de la Antwerp, competiție care va avea loc în perioada 30 septembrie - 8 octombrie) cu 33 de persoane. 

Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecați acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare. Mult a fost, puțin a rămas. Încă o săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește FR de gimnastică. 

O dramă e situația situația în care a ajuns gimnastica românească. Dramă este că finanțările sunt foarte mari, această federație primește bani din 3 surse diferite: ANS, COSR și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor”, a declarat Elisabeta Lipă. 

Citește și: 

Elisabeta Lipă după rezultatele de la Campionatele Mondiale de la Belgrad: „Sportivii noștri sunt adevărați eroi!”
CANOTAJ/CAMPIONATELE MONDIALE
Elisabeta Lipă după rezultatele de la Campionatele Mondiale de la Belgrad: „Sportivii noștri sunt adevărați eroi!”
Elisabeta Lipă, reacție categorică în privința „Legii Novak” » Amenință toate federațiile: „Nu vreau să se ajungă acolo! Nu ne jucăm!”
LEGEA Novak
Elisabeta Lipă, reacție categorică în privința „Legii Novak” » Amenință toate federațiile: „Nu vreau să se ajungă acolo! Nu ne jucăm!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
gazistu
gazistu  •  03 Octombrie 2023, 10:18

Elisabeta Lipa e cea care a interzis intonarea IMNULUI NATIONAL AL ROMÂNIEI inaintea meciurilor de baschet, cu excepția finalei! A făcut asta in momentul scandalului cu imnul secuiesc, de la SF, Gheorghe, la partida de handbal Sf. Gheorghe – U Cluj, cand echipa de baschet feminin UNIVERSITATEA CLUJ a refuzat sa asculte imnul secuiesc si a continuat incalzirea!!! AFARA cu Lipa!

MaxiP
MaxiP  •  30 Septembrie 2023, 18:58
Postat de sibelius pe 29 Septembrie 2023, 14:59

Nu e populism, e pragmatism. Delegație de 33 de persoane înseamnă minim 10 turiști pe lângă cei care chiar au o treabă acolo. Bani se consuma, rezultate ioc. Un fel de CSA Talpan.

Pai 10 sunt doar sportivi. Mai ai cate o rezerva. Stafful fiecarui lot are vreo 5-6 antrenori. Sunt 24 doar sportivi si antrenori. Da' cat ar trebui sa fie delegatia? Pai sa trimita doar cate un sportiv, fara antrenor, fara medic, fara nimic. Si apoi sa il certe, daca nu ia medalie. Culmea, daca ne raportam cu altii, noi nu trimitem cat ei. Aia vin si cu psihoterapeut personal, 2-3 medici, au un staff mult mai complet. Noi suntem pe economie, ca de obicei, ca la nivel politic. Si acolo se consuma banii, ca trimiti o delegatie completa la Mondiale, ce sa spun. Pai pe principiul asta, desi e nevoie de mult mai multe participari la concursuri internationale pentru competitivitatea sportivilor, la ce concursuri mai trimiti? Cand astia te preseaza sa nu duci o delegatie completa la Mondiale. Si paradoxal, se intreaba de ce nu sunt rezultate. Pai cand te legi si de banii dati de deplasarea la un Campionat Mondial, ce rezultate sa ai, e clar cat esti de finantat. Doamna Lipa e ca toata conducerea tarii asteia, dupa ei veniturile din Romania sunt prea mari si nejustificate, trebuie taieri, reduceri de personal etc. Totul pe economie, nu conteaza ca in jurul nostru pe banii astia aia n-ar realiza nimic. E incredibil cum te baga in niste teorii de 2 lei, absolut jenante. Un lucru e clar, atata timp cat nu vei dori sa finantezi nimic, nu vei avea niciun rezultat.

gligorcostin
gligorcostin  •  30 Septembrie 2023, 09:17

O ceausista pana in maduva oaselor, sa faci declaratiile astea inainte de concurs arata ce caracter are, de parca nu stiam...la canotaj a sacrificat medaliile unor canotori ce muncesc ani de zile pentru ele doar ca sa raporteze ceausista ca a calificat 1000 de barci la JO

Vezi toate comentariile (9)
Comentează