SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Emoții pentru campioană » Eliza Samara a fost la un pas de a fi eliminată în primul tur la Budapesta

Eliza Samara e cea mai bine plasată dintre românce, acupând locul 32 mondial // FOTO Alex Nicodim
Eliza Samara e cea mai bine plasată dintre românce, acupând locul 32 mondial // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 00:00

Eliza Samara a fost la un pas să fie eliminată în primul tur al Europenelor de la Budapesta. Campioana continentală a revenit de la 1-3.

Deținătoarea titlului continental, la simplu, Eliza Samara a avut mari emoții ieri, la Budapesta, în primul tur al Campionatelor Europene. Eliza a fost condusă cu 1-0 și cu 3-1 la seturi de sârboaica  Aneta Maksuti, numărul 245 mondial!

Constănțeanca s-a trezit la timp, a salvat două mingi de meci și a câștigat la final cu 4-3. Și anul trecut, când a câștigat titlul, Eliza a avut emoții în primul tur. Acum a fost 9-11, 11-9, 7-11, 3-11, 12-10, 12-10, 11-2!

Tot în competiția feminină de simplu, Dana Dodean Monteiro a trecut în primul tur de suedeza Linda Bergstrom cu 4-0 (5, 2, 5, 7), iar Irina Ciobanu a învins-o pe austriaca Amelie Solja 4-2 (6, 9, -8, 5, -9, 9).

În schimb, Bernadette Szocs a fost eliminată după 2-4 (-1, 6, -9, 9, 8, 7) cu Maria Xiao (Spania), iar Camelia Iacob a pierdut 2-4 (7, -5, 3, -8, 7, 9) la Maria Dolghih (Rus).

Două medalii la mixt

România și-a asigurat deja două medalii în competiția de mixt. Perechea Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs se va întâlni azi, în semifinale cu soții Joao Monteiro (Portugalia) și Daniela Dodean Monteiro. Ovidiu și Berni au trecut pe rând, fără să piardă nici un set, de Glod/De Nutte (Lux), Stoianov/Vivarelli (Ita) și de Gionis (Gre)/Bilenko (Ung).

În schimb, Joao și Dana au avut emoții în "sferturi", 3-2 cu Cantero/Xiao Maria (Spa). În primele meciuri trecuseră cu 3-0 de Smirnov (Est)/Kiricenko (Fin) și de Tromer/Eerland (Ola).

La tenis de masă, ambele echipe care pierd în semifinale au asigurată medalia de bronz. În aceste condiții, România are sigur o medalie de bronz și una de argint.

Merg și la dublu

Dana Dodean face pereche, la dublu feminin, cu nașa ei, Eliza Samara. Cele două au câștigat în 2009 și în 2012 titlul continental. La Budapesta, în primul tur, au trecut rapid cu 4-1 (7, 5,-8, 5, 6) de Petra Lovas (Ung)/Eva Odorova (Svk). Camelia Iacob și Berni Szocs merg și ele mai departe după 4-0 (9, 5, 5, 5) cu Dana Cechova/Renata Strbikova (Ceh).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează