SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN

Favoritul a confirmat » Austriacul Marcel Hirscher s-a impus ieri la slalom, ultima probă a Campionatelor Mondiale din Elveția

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2017 00:00

Pentru Marcel Hirscher așteptările erau mari de la cursa care a pus punct Campionatelor Mondiale care s-au desfășurat la Saint Moritz.

Slalomul cere multă tehnică, iar austriacul în vârstă de 27 de ani o posedă. Vremea a fost din nou superbă, iar entuziasmul din jurul pârtiei a fost pe măsură. Hirscher a pornit în întrecerea de ieri având deja în bagaje un aur cucerit la slalom uriaș și un argint la combinată. După prima manșă era pe primul loc, o poziție pe care și-a consolidat-o și după cea de-a doua. El i-a întrecut pe compatriotul său Manuel Feller și pe germanul Felix Neureuther. "A fost perfect! Soarele a strălucit, condițiile de schiat au fost minunate. Lupii tineri m-au spulberat la antrenamente, așa că sunt foarte mulțumit că sunt pe podium, ei m-au ajutat foarte mult să evoluez", a spus austriacul.

El a câștigat Marele Glob de cristal, cel care îi este acordat celui mai bun schior la finalul sezonului, în ultimii cinci ani, iar acum este aproape de a și-l adjudeca pe al șaselea. Nimeni nu a mai ajuns la această cifră înaintea lui. Cu șase titluri mondiale, singura medalie care-i lipsește din palmares este titlul olimpic. În 2014, la Soci el a fost învins în proba de slalom de compatriotul său Mario Matt.

9 medaliimondiale are Marcel Hirscher în palmares, șase de aur și trei de argint

43 de victoriiîn Cupa Mondială a adunat austriacul în carieră

Câștigătorii titlurilor mondiale 2017

  • Coborâre Ilka Štuhec(Slo), Beat Feuz(Elv)
  • Super G Nicole Schmidhofer (Aut), Erik Guay(Can)
  • Combinată alpină Wendy Holdener (Elv), Luca Aerni (Elv)
  • Slalom uriaș Tessa Worley (Fra), Marcel Hirscher (Aut)
  • Slalom Mikaela Shiffrin (SUA), Marcel Hirscher (Aut)
  • Echipe mixte Franța

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează