SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Fete nepereche » Dodean şi Samara au cucerit argintul european

Articol de - Publicat sambata, 15 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 15 octombrie 2011 22:19

Dana şi Eliza au jucat atît semifinala, cît şi finala. Pe prima au cîştigat-o revenind de la 1-3, iar pe cea de-a doua au pierdut-o după ce au condus cu 2-0

Daniela Dodean şi Eliza Samara s-au urcat de dimineaţă într-un roller-coaster, unul al emoţiilor, al victoriilor, al înfrîngerilor, al oboselii. La capătul călătoriei s-au ales cu o medalie. A treia consecutivă în proba de dublu la Campionatele Europene. Au început în 2009 cu un aur, în 2010 au luat bronzul, iar ieri au cucerit argintul.

După ce au jucat în fiecare zi la aceste Campionate Europene, Dana şi Eliza s-au trezit în semifinalele la dublu. Dacă vineri îşi asiguraseră urcarea pe treapta de bronz a podiumului, fetele au vrut neapărat să sporească strălucirea medaliei care le va sta la gît. Şi acest lucru părea aproape palpabil după ce au deschis partida cu un set cîştigat la 7.

Dar după primul set avea să înceapă drumul în jos, care urcă stomacul pînă în gît. Au cedat următoarele trei seturi şi speranţa se pierdea printre greşeli. A început din nou urcarea. Al cincilea set l-au cîştigat la 7, pe următorul tot la 7. Era 3-3 şi entuziasmul le-a dus spre o medalie mai strălucitoare, 4-3. În timp ce Dana se odihnea la vestiare, Eliza a jucat la simplu, în "sferturi", unde a pierdut în faţa Margaritei Pesoţka din Ucraina cu 2-4.

Finală încinsă
Meciul care a făcut diferenţa dintre aur şi argint s-a disputat tot ieri. Al treilea pentru Samara, al doilea pentru Dodean. Le-au întîlnit pe campioanele europene entitre, Ruta Paskauskiene/Oksana Fadeeva (Lituania/Rusia). Începutul a fost în urcare, cu seturi cîştigate la 8 şi la 2. Schemele indicate pe sub masă au ieşit perfect, oboseala dispăruse din picioare, mintea era în lovituri. Jucînd aşa fetele şi-au procurat trei mingi de 3-0.

Aici a început din coborîrea aceea care aduce frică. Rusoaica şi lituanianca au anulat oportunităţile româncelor şi s-au impus cu 12-10. Agăţate încă de mingile trecute, Dana şi Eliza au pierdut şi următoarele două seturi. În cea de-a şasea parte au condus cu 6-2. Tăvălugul adversarelor le-a sufocat şi au încheiat finala europeană pierzînd cu 8-11 şi cu scorul general de 2-4. S-au dat jos din roller-coaster cu o medalie de argint la gît. Cea care le completează palmaresul. De azi, pot respira normal, "excursia" de o săptămînă le-a stors două distincţii de argint, una cu echipa şi una la dublu.

Parcursul Elizei şi al Danei la CE în proba de dublu
Turul 1: bye
Turul 2: Egle Sadikovic/Vinita Schlink (Lux/Lux) 3-0 (3, 4, 4)
Turul 3: Anna Tihomirova/ Veronika Pavlovici (Rus/Blr) 3-1 (2,9, -7,5)
Sferturi de finală: Jiaduo Wu/ Irene Ivancan (Ger/Ger) 4-1 (-10, 5, 7, 5, 3)
Semifinalele: Krisztina Toth/Georgina Pota (Ung/Ung) 4-3 (7, -10, -6, -12,7,7,7)
Finală : Ruta Paskauskiene/Oksana Fadeeva (Ltu/Rus) 2-4(8, 2, -10,-7, -9, -8)

Palmaresul României în proba de dublu feminin la CE
7 medalii de aur
5 medalii de argint
9 medalii de bronz


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
engelmaschine
engelmaschine  •  15 Octombrie 2011, 21:17

Argint de data asta! Nu-i nimic, luam aur data viitoare! Bravo fetelor!

engelmaschine
engelmaschine  •  15 Octombrie 2011, 21:01

2-2, rusoaicele au castigat cu 11-7 setul 4.

engelmaschine
engelmaschine  •  15 Octombrie 2011, 20:55

este 2-1; pacat de setul trei pierdut cu 12-10 dupa ce au avut trei mingi de set 10-7! Totusi cred ca se poate castiga finala!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează