SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO/LEN EURO CUP

Finală istorică » CSM Digi Oradea s-a calificat în ultimul act al celei de-a doua competiții europene, după ce a trecut la lovituri de departajare de SM Verona: "Ne-am autodepăşit”

foto: h2opolo.ro
foto: h2opolo.ro

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2017 00:00

Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea a găzduit sâmbătă seara un meci istoric. Poloiștii lui CSM au reușit calificarea în finala Euro Cup, după o partidă spectaculoasă și mai ales palpitantă contra echipei italiene SM Verona.

Formația din oraș a pornit de la minus două goluri, după ce adversarii câștigaseră în bazinul propriu prima manșă a semifinalelor cu 12-10. Calificarea în ultimul act părea și mai departe după ce se consumaseră trei sferturi, iar veronezii conduceau cu 3-2. Dar mobilizarea în echipa condusă de pe margine de Kalman Kadar a fost incredibilă. Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu și Mateja Asanovici au reaprins speranța în inimile spectatorilor. Timpul regulamentar s-a încheiat cu scorul de 5-3 (0-1, 2-0, 0-2, 3-0), iar învingătoarea urma să fie decisă la lovituri de departajare.

"Ne-am autodepășit"

Mulți dintre spectatori au închis ochii la primele aruncări. Negrean și Gheorghe au înscris, dar un oftat general s-a auzit după ce Mateja Asanovici a ratat. Suspansul a continuat, dar Ramiro Georgescu și Nikola Radjen nu s-au lăsat dominați de emoții și au plasat mingea în poartă.

Portarul CSM-ului, Gojko Pijetlovici, a reușit să pareze ultimele două aruncări ale italienilor, iar formația din Oradea a obținut calificarea în finala celei de-a doua competiții intercluburi a Europei, unde a ajuns după ce a pierdut în ultima fază a calificărilor Ligii Campionilor. "A fost un meci foarte greu, din punctul meu de vedere, şi fizic, şi psihic. Noi am dat sută la sută, am avut o mai mare dorinţă ca ei şi am fost agresivi, iar apărarea noastră a funcţionat perfect", a spus Gojko Pijetlovici pentru ebihoreanul.ro.

"Ne-am autodepăşit şi am reuşit să întoarcem rezultatul şi să câştigăm la două goluri, iar apoi să ne calificăm la penalty-uri. A fost un meci extraordinar, cum poate o dată în viaţă ai ocazia să joci. Vreau să felicit toată echipa, suporterii şi să ne bucurăm de acest rezultat, pentru că este unul istoric", a completat și Tiberiu Negrean pentru aceeași publicație.

CSM Oradea va juca pentru trofeu cu echipa maghiară Ferencvárosi, care a trecut în semifinale de muntenegrenii de la Jadran Herceg Novi cu scorul general de 12-11. Echipa din Ungaria a încheiat ultimele două sezoane pe poziția a patra în campionatul național. Ultimul act se va desfășura tur-retur, în datele de 22 martie și 5 aprilie, urmând să se stabilească zilele acestea cine va juca primul meci în bazinul propriu.

"Tot meciul a fost foarte, foarte greu, mai ales de pe bancă. Din apă cred că pentru mine ar fi fost mult mai uşor, dar pe bancă a fost foarte greu. Jos pălăria în faţa echipei! De la primul până la ultimul, toţi au jucat extraordinar de bine"
Kalman Kadar, antrenor CSM Digi Oradea pentru ebihoreanul.ro

Mereu învinși

Echipele de club din România nu au acces de prea multe ori în ultimul act al unei competiții europene, de aceea reușita celor de la Oradea este una valoroasă. În Cupa Campionilor, actuala Ligă a Campionilor, Dinamo București a jucat un ultim act în 1968, când a fost învinsă de iugoslavii de HAVK Mladost cu 8-6. Apoi în Cupa Cupelor. o competiție care acum nu mai există, în 1982 Crișul Oradea a fost depășită de Pomorski Športski Klub din Split, iar în 1986 tot Dinamo București a pierdut în fața celor de la Vasas. În Euro Cup, competiție care s-a înființat în 1992, nicio altă echipă din România nu a ajuns în ultimul act, Steaua București pierzând sezonul trecut în semifinalele acestei competiții.

Primul meci pentru Radjen

Sârbul Nikola Radjen, cel care a marcat pentru CSM Digi Oradea ultima lovitură de la cinci metri, s-a aflat la primul meci după suspendarea pe care a primit-o în 2015. Poloistul în vârstă de 32 de ani a fost depistat pozitiv la cocaină după un meci din Liga Mondială disputat între Serbia și Spania, pe 17 februarie și încă o dată pe 15 aprilie. Deși inițial primise o suspendare de patru ani din partea Federației Internaționale, ea i-a fost redusă la doi după un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Radjen are în palmares cu echipa Serbiei două medalii de bronz olimpice, două mondiale, dintre care una de aur, și patru europene, dintre care două de aur.

"Să mergem până la capăt"

Șerban Sere, președintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, a lăudat performanța poloiștilor. ''Este o victorie foarte mare pentru clubul nostru! Țin să felicit în mod special echipa și staff-ul pentru efortul lor, pentru munca depusă în această perioadă. Este o victorie mare pentru poloul orădean, este o victorie mare pentru poloul românesc și cred că avem șanse să mergem până la capăt, să câștigăm trofeul. Iată că rezultatele muncii acestor minunați băieți au dat roade și sunt convins că vor face tot ce e posibil ca să aducă trofeul la Oradea. Gândul nostru trebuie să se îndrepte spre atingerea acestui obiectiv, să mergem până la capăt'', a spus Sere pentru Agerpres.

Parcursul european al CSM Digi Oradea

  • Liga Campionilor

Calificări I
Grupa A, Oradea: Momar 10-6, Utrecht 11-5, Galatasaray 14-7
Calificări II
Grupa H, Rijeka: Sabadell 10-6, Steaua 12-10, Primorje 9-7
Calificări III
Waspo 98 Hannover 18-23 (7-12, 11-11)

  • LEN Eurocup

Sferturi de finală: Canottieri Napoli 19-12 (11-7, 8-5)
Semifinale: SM Verona 15-15 (10-12, 5-3), 4-3 după lovituri de departajare

9 titlurinaționale au cucerit cei de la CSM Digi Oradea în perioada 2007-2015, anul trecut ei pierzând finala națională în fața celor de la Steaua

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează