SPORTURI  »  ALTELE  »  EVENIMENT

FOTO & VIDEO Imagini uluitoare de la cea mai mare cursă de cămile din lume! Animale teleghidate, premiu de 20 de milioane de dolari

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 13:02 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 16:52

2.087 de proprietari de cămile cu 6.869 de cămile din șapte țări au sosit la Riad, în Arabia Saudită, pentru cel mai mare și bogat festival de curse de cămile din istorie.

Oraș în care a avut prima ediție a „Festivalului de Cămile Custodele celor două Sfinte Moschei”, organizată de Federația Saudită de Curse de Cămile, eveniment aflat în plină desfășurare până pe 18 februarie.

+24 FOTO

Conform organizatorilor, vorbim despre primul eveniment din Anul Cămilei, care „celebrează valoarea culturală unică pe care o reprezintă cămilele în viața oamenilor din Peninsula Arabică”.

Festivalul are loc în Piața Al-Janadriyah din Riad, iar proprietarii din Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar, Oman și Statele Unite concurează pentru un premiu de 18,67 milioane de dolari!

Cămilele sunt controlate de la distanță. Au montate pe spate un difuzor, iar proprietarii dirijează animalele prin emițătoare radio.

„Sper să fie un an bun pentru proprietarii de cămile și în special pentru proprietarii de cămile de curse”, a declarat prințul Fahd bin Jalawi, președintele Consiliului de Administrație al Federației „Saudi Camel”.

În cadrul festivalului vor avea loc două curse speciale. Cursa de cămile pentru bărbați, care va avea loc pe o distanță de 5 km, și cursa de cămile pentru femei, pe o distanță de 2 km.

+24 FOTO

Fără îndoială, acest eveniment este un alt motiv pentru care să fim mândri. Sper să fie un an bun pentru toată lumea. De asemenea, sper să fie un an bun pentru proprietarii de cămile și în special pentru proprietarii de cămile de curse
Fahd bin Jalawi

Cine este regele absolut al Arabiei Saudite

Custodele celor două Sfinte Moschei este un titlu regal folosit de mai mulți conducători islamici. Actualul rege saudit este Salman bin Abdulaziz al Saud.

+24 FOTO

Acesta e din 23 ianuarie 2015 rege absolut și prim-ministru al Arabiei Saudite. El este al șaptelea monarh de la întemeierea acestui regat. 

Salman este al 32-lea copil al fondatorului Arabiei Saudite, regele Abd al-Aziz Ibn Saud, care a fost căsătorit cu 30 de femei și a avut peste 50 de copii.

ONU a declarat anul 2024 Anul Cămilei

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat anul 2024 Anul Internaţional al Camelidelor (familie ce cuprinde cămila, dromaderul, guanaco, alpaca, vicunia și lama).

„Prin acţiunile întreprinse în 2024, se va evidenţia modul în care camelidele reprezintă mijloacele de trai esenţiale pentru milioane de gospodării aflate în medii ostile din peste 90 de ţări, în special pentru popoarele indigene şi comunităţile locale”, se precizează într-un comunicat al Organizației, publicat de Agerpres.

Citește și: 

Acuzații grave, după finala Super Bowl: „Meci mai trucat decât cele din wrestlingul profesionist” + Un fan și-a făcut praf TV-ul!
NFL
Acuzații grave, după finala Super Bowl: „Meci mai trucat decât cele din wrestlingul profesionist” + Un fan și-a făcut praf TV-ul!
Cine e iubita unui mare sportiv, pusă la zid de Donald Trump: „Nu fi nerecunoscătoare! El n-a făcut nimic pentru tine”
ALEGERI SUA
Cine e iubita unui mare sportiv, pusă la zid de Donald Trump: „Nu fi nerecunoscătoare! El n-a făcut nimic pentru tine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează