SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

În lumina reflectoarelor » Samara, Szocs și Ciobanu s-au simțit perfect în studioul ”Pangrati” din TVR, acolo unde au învins aseară Grecia în Preliminariile CE 2017

“Tricolorele” mulţumesc publicului la final FOTO Alex Nicodim
“Tricolorele” mulţumesc publicului la final FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2016 00:00

Profitând de parteneriatul cu TVR, Federația Română de Tenis de Masă va organiza meciurile din preliminariile CE 2017, ale echipelor naționale de seniori, în studiourile Televiziunii Naționale.

Partida premieră a fost cea cu Grecia, le feminin. Eliza Samara, Berni Szocs și mezina Irina Ciobanu au rămas plăcut surprinse de atmosferă. "Parcă am fi fost invitate la o emisiune TV, nu urma să jucăm", a declarat Samara, numărul 18 mondial. "Ne-am simțit excelent, tribunele au fost pline, ne-au încurajat, a fost o plăcere să jucăm", a adăugat Berni Szocs.

Fără cadouri grecilor

Pornită din postura de favorită clară, România a terminat disputa rapid. A deschis balul Bernadette Szocs. Un scurt 3-0 cu Georgia Zavitsanou. A fost o partidă dezechilibrată, la fel ca distanța din clasamentul mondial, 64 față de 402!

A urmat liderul Samara contra celei mai bine clasate dintre elene, Aikaterini Toliou, 228 ITTF. Și în primul set românca a avut emoții. Chiar sub privirile părinților veniți special de la Constanța. Toliou a avut patru mingi de set! În zadar însă. Eliza a pus capăt setului la 13-11 și apoi a apăsat accelerația, terminând la 5 și 8.

Emoțiile nu au copleșit-o

Irina Ciobanu, locul 132 mondial, trebuia să închidă disputa în minimum de partide. Adversara saa fost Maria Christoforaki, locul 288 mondial. "Mai jucasem o dată cu ea, o bătusem, dar acum emoțiile au fost imense. Jucam pentru prima dată în tricoul naționalei mari într-un meci așa de important", a declarat Irina. Meciul ei a durat însă cel mai puțin. A terminat primul set în mai puțin de 4 minute, la 3, apoi încă 10 minute în total pentru două seturi la 5 și la 7. "A fost spectaculos. Vă mulțumim. Vă așteptăm în număr și mai mare la meciul cu Olanda", a fost invitația de final a Elizei Samara. Asta pe 29 ianuarie 2017, la aceeași locație.

Grupă dificilă

România, care are în palmares trei titluri europene pe echipă și patru medalii de argint, are emoții în ceea ce privește calificarea directă la turneul final de anul viitor. "Avem o grupă grea cu Olanda, care are două chinezoaice în echipă: Li Jie, 17 mondial, și Li Jioa, 34. Prima a anunțat că se retrage după Olimpiadă, dar asta o să vedem atunci. Oricum, va fi foarte greu", a declarat antrenorul României, Viorel Filimon. Prima clasată în grupă se califică direct, iar a doua merge la baraj.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  28 Septembrie 2016, 09:12

Felicitari fetelelor! Din pacate sansele noastre sunt diminuate serios de globalizare, cica joci cu Olanda dar de fapt joci cu China ....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează