SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ / CM PE ECHIPE

Între primii 8

Articol de - Publicat vineri, 29 februarie 2008 00:00

"Naţionala" masculină a României a învins ieri Rusia cu 3-1 şi a acces în "sferturi"!

Doar trei echipe nonasiatice au ajuns între primele opt la Campionatul Mondial de la Guangzhou (China). Una dintre ele este România, care are o evoluţie excelentă în ţara unde tenisul de masă se joacă la micul dejun, la prînz şi la cină. Ieri, Crişan şi ceilalţi au avut de disputat întîi ultimul meci din grupe şi au învins Austria cu 3-2, într-un final dramatic. Andrei Filimon s-a impus cu 3-2, 14-12 în decisiv, în faţa lui Robert Gardos, după ce Adrian Crişan îl învinsese tot cu 3-2, 11-7 în ultimul set, pe fostul campion mondial Werner Schlager.

Românii au avut puţine ore de odihnă, apoi a venit "optimea" contra Rusiei. Una începută în forţă. Filimon l-a executat pe Alexei Smirnov cu 3-1, iar Crişan l-a imitat împotriva lui Fedor Kuzmin. Dmitri Mazunov a dat speranţe ruşilor, după ce s-a impus, tot cu 3-1, în faţa lui Constantin Cioti, însă Crişan a încheiat conturile. Un meci încins, de cinci seturi, cu Smironov, pe care românul şi l-a adjudecat la 11 în decisiv. Scorul final: 3-1 pentru România, ceea ce înseamnă calificarea în "sferturi", doar a treia echipă care nu e din Asia şi izbuteşte performanţa, alături de Cehia şi Germania. În primii 8, ai noştri vor da azi piept cu Hong Kong, una dintre cele mai puternice naţiuni din tenisul de masă.

Fetele s-au oprit

Calificată şi ea în "sferturi", echipa feminină a României s-a izbit ieri de zidul chinezesc. Tabloul de concurs nu le-a oferit şanse Elizabetei Samara, Danielei Dodean şi Cristinei Harici, care au înfruntat cea mai mare forţă a ping-pong-ului. Chinezoaicele au cîştigat cu 3-0, dar Samara i-a smuls un set lui Yiming Zhang, iar Dodean unul lui Yue Guo.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează