SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

La primul concurs individual al lui 2012, spadasinele au ratat podiumul » Pînă în "sferturi"

Loredana Dinu
Loredana Dinu

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 februarie 2012 21:20

Loredana Dinu a ajuns cel mai departe la Doha. Azi are loc înfruntarea pe echipe


Campioanele mondiale cu echipa s-au urcat din nou pe planşă într-o competiţie internaţională individuală. Într-o ţară în care soarele străluceşte puternic în această perioadă, spadasinele române au încercat să vadă care este nivelul la început de an olimpic. Medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2011, Ana Brînză a pierdut în turul al doilea, ea fiind învinsă de Jung Hyo din Coreea de Sud cu 15-12. Ana nu s-a antrenat foarte mult înaint de plecare, avînd probleme la mîna stîngă.

Tot turul al doilea a făcut posibilă o luptă între două românce, Simona Gherman şi Loredana Dinu. Simona a ajuns acolo, după ce în primul tur al tabloului de 64 a revenit de la 11-13. Duelul lor a fost unul extrem de echilibrat, în cele din urmă, Loredana impunîndu-se cu 15-14. În următoarea rundă, ea a întîlnit-o pe rusoaica Şutova, de care a trecut cu 9-7. De o singură victorie ar mai fi avut nevoie craioveanca pentru a ajunge pe podiumul competiţiei din Qatar, însă italianca Rosella Fiamingo a fost cea care s-a bucurat la final, pe pista verde de la Doha. Loredana Dinu s-a înclinat cu 9-15.

Concursul nu s-a încheiat. Azi, fetele intră din nou pe planşă, de data această sub formă de echipă, o echipă care este campioană mondială, europeană şi lider în clasamentul lumii. "Aceste etape de Cupă Mondială ne ajută să adunăm puncte pentru a ne păstra locul în clasament, care ne-ar oferi un parcurs bun la Jocurile Olimpice de la Londra", a spus Simona Gherman înainte de plecarea spre Qatar. România are primul tur liber, urmînd să întîlnească în "optimi" învingătoarea dintre Elveţia şi Marea Britanie. Cum anul trecut fetele nu au participat la Doha, nu au puncte de apărat şi orice rezultat realizat aici le sporeşte zestrea.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează