SPORTURI  »  ALTELE  »  BIATLON

Magdalena Neuner, cea mai bună biatlonistă a sezonului

lena
lena

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 martie 2010 00:00

Magdalena Neuner a cîştigat marele glob de cristal din acest sezon al Cupei Mondiale, după ce s-a impus în ultima cursă a anului, la start în bloc.

Dubla campioană olimpică de la Vancouver a obţinut cea de-a nouăsprezecea victorie a carierei la Khanty-Mansiysk şi a reuşit să o întreacă în clasamentul general pe compatrioata sa, Simone Hauswald. După primele două treceri prin poligon, nemţoaica în vîrstă de 23 de ani a ieşit de fiecare dată fără să facă nici o eroare, în timp ce la tragerile din poziţia picioare, Neuner a tras de 3 ori alături, însă deplasarea pe schiuri a fost din nou excelentă. Pe fiecare tur, sixtupla campioană mondială s-a aflat între primele patru biatloniste, iar la final a avut cea mai bun timp, 31:22.3. Cu 450 m parcurşi în plus, Magdalena Neuner a trecut linia de sosire după 36:20.0.

Următoarele două sportive de pe podium, Sandrine Bailly şi Anastasyia Kuzmina au ratat fiecare cîte o ţintă la a treia tragere, respectiv ultima, din picioare. Franţuzoaica a ajuns astfel la cea de-a cincisprezecea clasare pe locul doi din carieră, după ce a terminat cursa în 36:37.2, în timp ce campioana olimpică de la sprint a fost cronometrată cu 36:43.6.

Simone Hauswald, principala adversară a Magdalenei Neuner pentru marele glob de cristal şi favorita la cîştigarea globului specialităţii, a pierdut ambele trofee după ce s-a clasat pe locul 18. Chiar dacă a avut o evoluţie foarte bună la partea de fond, locul 6, cu o întîrziere de 14.2 secunde faţă de compatrioata sa, Hauswald nu s-a descurcat la fel de bine în poligon. Medaliata cu argint în această probă de la Vancouver a greşit de 7 ori la cele patru trageri şi a încheiat cu un timp cu 2:02.9 mai slab decît cel realizat de Neuner.

Kati Wilhelm, tripla campioană olimpică şi deţinătoarea a cinci titluri mondiale, Simone Hauswald şi Martina Beck au concurat pentru ultima dată într-o cursă din Cupa Mondială. Nemţoaicele şi-au anunţat retragerea la finalul acestui sezon. În semn de respect, colegele lor au purtat pe apărătoarea puştii o imagine cu textul: "Mulţumim. La revedere!".

Pentru Magdalena Neuner este cel de-al doilea glob de cristal cîştigat în carieră, după cel din sezonul 2007-2008. Pe lîngă reuşita la general, tînăra nemţoaică şi-a adăugat în palmares globul de cristal la start în bloc şi urmărire, în timp ce la sprint s-a impus Simone Hauswald, iar la individual, Anna Carin Olofsson.

CLASAMENT GENERAL

1.Magdalena Neuner, Germania, 933

2.Simone Hauswald, Germania, 854

3.Helena Jonsson, Suedia, 813

33. EVA TOFALVI, România, 237

70.MIHAELA PURDEA, România, 32

84.ALEXANDRA STOIAN, România, 17

99.REKA FERENCZ, România, 4

SPRINT: 1.Simone Hauswald, Germania; 2.Magdalena Neuner, Germania; 3.Helena Jonsson, Suedia; 33.Eva Toflavi, România; 72.Alexandra Stoian, România; 81.Mihaela Purdea, România;

URMĂRIRE: 1.Magdalena Neuner, Germania: 2.Simone Hauswald, Germania; Olga Zaitseva, Rusia; 29.Eva Tofalvi, România;

INDIVIDUAL: 1.Anna Carin Olofsson, Suedia; 2.Andrea Henkel, Germania; 3.Kati Wilhelm, Germania; 29.Eva Tofalvi, România; 45.Mihaela Purdea, România; 73.Reka Ferencz, România;

START ÎN BLOC: 1.Magdalena Neuner, Germania; 2.Simone Hauswald, Germania; 3.Andrea Henkel, Germania; 39.Eva Tofalvi, România;

ŞTAFETĂ: 1.Rusia; 2.Germania; 3.Franţa; 13.România;

foto: biathlon-online.de

 

 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează