SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Mama campioană » Simona Gherman a cîştigat titlul naţional la două luni după revenirea în activitate

O familei fericită: Simona alături de fiica sa, Ioana Teodora, și de soțul său, Dragoș // Foto: Raed Krishan +2   FOTO
O familei fericită: Simona alături de fiica sa, Ioana Teodora, și de soțul său, Dragoș // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 10 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 09 mai 2014 22:51

Ea a învins-o, ieri, în finală pe Ana-Maria Brînză, avînd-o în sală alături pe fetiţa sa de de cinci luni, Ioana Teodora. În sala de scrimă Floreasca e multă gălăgie: arme izbindu-se, aparate care piuie, spadasine care ţipă după fiecare tuşă. E atmosfera obişnuită de la un concurs de scrimă.

E atmosfera de care i-a fost dor Simonei Gherman, multiplă campioană mondială şi europeană cu echipa. E primul ei concurs oficial după un an şi jumătate de pauză, timp în care a devenit mamă.

Fetiţa ei, Ioana Teodora, e cea mai tăcută persoană din sală. La doar cinci luni e obişnuită cu sunetul de arme. Mama ei încearcă să-şi recapete simţurile de dinainte de a părăsi pentru o vreme scrima.

Însă nimeni nu a uitat-o, între două asalturi, e înconjurată de mici scrimei, care vor autografe pe mănuşi, măşti şi o poză cu cea care în 2012 a reuşit să devină campioană europeană la individual. După ce au obţinut ce şi-au dorit, micuţii îi fac galerie. Nici Ana Brînză nu scapă de asaltul copiilor.

Chiar dacă e transpirată şi abia se mişcă. O contractură în zona lombară e de vină. Cu toate acestea, Ana şi Simona au ajuns să se lupte pentru titlul naţional. Cele două au împărţit multe: victorii incredibile, emoţii intense, dar şi lacrimi şi supărare.

Împreună au cucerit cu echipa două titluri mondiale şi trei europene, dar au trecut şi prin dezamăgirea de la Jocurile Olimpice de la Londra, cînd România s-a clasat pe locul şase, deşi era favorită la aur.

Simona, cea realistă
După 19 luni, Simona e din nou pe planşă într-un concurs şi lîngă are o minune. "Ea e talismanul meu", spune Simona despre fetiţa sa. În timp ce micuţa dormea, mama sa a învins-o pe Ana cu 15-12 şi a devenit campioană naţională în 2014.

"Sînt conştientă că mai e mult de lucru, trebuie să fiu realistă, Ana a avut probleme medicale, dar nu e rău pentru început", a spus Simona ţinînd-o pe micuţă în braţe.

Însă testul cel mare urmează să vină, Simona va pleca peste Ocean, pentru etapele de Cupă Mondială de la Rio( 16-17 mai) şi Havana( 22-23 mai). Pentru prima oară departe de Teo şi pentru prima dată în competiţie cu cele mai bune spadasine ale lumii, după o pauză de 19 luni.

3 titluri de campioană naţională are Simona Gherman cucerite în 2006, 2008 şi 2014

"Sînt foarte bine din punct de vedere fizic, tehnic mai am de recuperat" (Simona Gherman)

"Simona s-a prezentat bine şi cred că a făcut cea mai bună alegere atunci cînd a ales să se întoarcă la scrimă" ( Ana Maria Brînză)

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează