SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

FOTO+VIDEO Britanicul Matt Richards, campion mondial la Fukuoka, așteaptă cu nerăbdare Campionatele Europene de la Otopeni și reîntâlnirea cu David Popovici

David Popovici și Matt Richrds concurând unul împotriva celuilalt FOTO Raed Krishan +8   FOTO
David Popovici și Matt Richrds concurând unul împotriva celuilalt FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 18:16 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 18:46

Matt Richards (20 de ani), care a câștigat aurul în proba de 200 m liber anul acesta, la Fukuoka, vine la CE în bazin scurt de la Otopeni și spune că de-abia așteaptă să concureze din nou împotriva lui David Popovici.

Campionatele Europene în bazin scurt care vor debuta la Otopeni pe 5 decembrie aduc la start numeroși înotători de top. Unul dintre ei este britanicul Matt Richards, cel care s-a impus în proba de 200 m liber la Campionatele Mondiale de anul acesta de la Fukuoka, acolo unde a mai cucerit un aur și un bronz în probele de ștafetă.

Matt Richards: „De-abia aștept să concurez"

Richards a vorbit despre competiția din România, dar și despre reîntâlnirea cu David Popovici pentru site-ul Federației Europene de Natație. 

„Întotdeauna mi-a plăcut să înot în bazin scurt, anul trecut am participat la unele concursuri mai mici, dar nu am fost la Mondiale. Așa că nu am avut ocazia să mă întrec cu numele importante din acest sport pe o scenă mare", a spus Richards.

Apoi a continuat: „De-abia aștept să văd ce se va întâmpla, cum e să concurezi în bazin scurt împotriva unor înotători precum David sau Maxime Grousset, dar și a celor din țara mea". Britanicul va concura în probele de 50, 100 și 200 metri liber.

Cuvinte de laudă pentru David Popovici

Richards a avorbit și despre felul în care l-a privit pe David Popovici. „Faptul că am fost la Roma în 2022, că am privit acele curse în care el a înotat 1:42,97 la 200 metri liber și a stabilit un nou record mondial la 100 m liber, 46,86, a fost extraordinar! Să fii martor la o astfel de performanță a unui tip atât de tânăr este fenomenal

Am avut plăcerea să concurez de mai multe ori împotriva lui și, după cum am mai spus, cred că vom mai avea multe curse în care să ne întrecem mulți ani de acum încolo", a subliniat Matt.

David Popovici și Matt Richards după o cursă la Fukuoka FOTO Raed Krishan
David Popovici și Matt Richards la CM de la Fukuoka FOTO Raed Krishan
David Popovici și Matt Richards după o cursă la Fukuoka FOTO Raed Krishan
Richards și Popovici  la CM de la Fukuoka FOTO Raed Krishan
Dacid și Matt la CM de la Fukuoka FOTO Raed Krishan
+4 FOTO

David Popovici: „Nu-l consider terenul meu"

David Popovici este campionul european en titre în bazin scurt, el câștigând medalia de aur în această probă în 2021, la Kazan. 

Bazinul scurt mă ajută inclusiv pentru cel de 50 de metri pentru că sunt obligat să învăț din ce în ce mai bine întoarcerile. Totul se întâmplă mult mai repede, mai agitat și a început să-mi placă înotul în bazin scurt, chiar dacă nu-l consider terenul meu, dar o să încerc să înot cât mai repede și cât mai bine inclusiv în bazin scurt", a spus David Popovici.

S-au pus în vânzare biletele

Biletele pentru Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni s-au pus în vânzare în urmă cu câteva zile. Pentru sesiunea de dimineață, prețul unui tichet este de 25 de lei pentru copiii sub 14 ani și 50 pentru restul, iar în cea de de seară, cea a semifinalelor și a finalelor, este de 50 de lei pentru copiii sub 14 ani și 100 pentru restul.

Îmi doresc să fie cât mai mulți spectatori de-ai noștri, să fie mulți spectatori în tribune, dar dacă sunt români mai mulți, atunci atmosfera o să fie mai frumoasă și le putem arăta celor mai buni înotători din Europa ce tribună frumoasă putem să avem și ce spectacol putem să facem-David Popovici

21 de înotători din Româniavor participa la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni

David Popovici după Campionatele Naționale în bazin scurt de la Otopeni

Citește și: 

Când sportul se întâlnește cu arta stradală, iar David Popovici este personaj principal
ÎNOT
Când sportul se întâlnește cu arta stradală, iar David Popovici este personaj principal
Vlad Stancu așteaptă cu nerăbdare Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni
ÎNOT
Vlad Stancu așteaptă cu nerăbdare Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează