SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Medalia noii gărzi » Dolniceanu, Badea, Teodosiu și Gălățanu au cucerit ieri prima distincție europeană în această formulă

Articol de - Publicat duminica, 26 iunie 2016 00:00

Sabrerii români au căutat podiumul continental timp de patru ani.

După ce trei dintre componenții echipei de argint de la Londra s-au retras, cei care le-au luat locul în echipă au fost mereu aproape. Ieri, ei au învins Ungaria în finala mică și au urcat pe podiumul european în premieră în această formulă. "Lupii" tineri își procuraseră o confirmare la nivel mondial prin medalia de argint cucerită la CM 2013 și cea de bronz de la CM 2016.

Ieri, băieții care aduc adrenalina la cote de neimaginat prin agilitatea și rapiditatea pe care o afișează pe planșă au început cu Turcia, pe care au învins-o cu 45-22. A urmat o întâlnire mai mult decât palpitantă pe care elevii lui Mihai Covaliu au întors-o în ultimele trei relee. Și ce duel, mai ales că el a fost închis de cel mai tânăr component al echipei, Iulian Teodosiu, cel care împlinește în septembrie 22 de ani. "Încredere, ai încredere că merge", i-a tot strigat de pe margine antrenorul Covaliu. Și Teodosiu a avut, el închizând meciul cu 45-42. În semifinale, sabrerii "tricolori" au dat peste favorita întrecerii, Rusia în fața căreia au pierdut cu 32-45. În ultimul meci de la Torun, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu au întâlnit Ungaria. O echipă care în 2015, tot la Europene, le-a negat prezența pe podium. În Polonia, a venit rândul românilor, care au dominat întâlnirea cu formația campionului olimpic en titre, Aron Szilágyi, de care au trecut cu 45-32. O medalie care aduce bucurie, dar și regrete pentru că proba pe echipe nu va fi prezentă la JO 2016. Doar Tiberiu Dolniceanu va păși pe planșele din Brazilia.

Vârstele componenților echipei de sabie

  • Tiberiu Dolniceanu - 28 de ani
  • Alin Badea - 28 de ani
  • Ciprian Gălățanu - 26 de ani
  • Iulian Teodosiu - 21 de ani

Rezultatele echipei de sabie în ultimii patru ani la CE

  • 2013 locul 4
  • 2014 locul 5
  • 2015 locul 4
  • 2016 locul 3

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
magura
magura  •  27 Iunie 2016, 06:38

FELICITARI BAIETI!

pekeler
pekeler  •  26 Iunie 2016, 19:14

Jos palaria ! Ma inclin!Felicitari !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close