SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMA

Mihai Covaliu despre Florin Zalomir, campionul care s-ar fi sinucis: „Nu aveai ce să-i reproșezi ca sportiv, era tot timpul cel mai bun, corect, un coleg de echipă"

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2022 13:38 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 13:56

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a fost coleg de echipă cu Florin Zalomir, apoi i-a devenit antrenor, reușind împreună multe performanțe marcante ale scrimei românești, între care titlul mondial pe echipe din 2009 și argintul olimpic de la Londra 2012.

Mihai Covaliu despre Florin Zalomir: „Nu aveai ce să-i reproșezi ca sportiv"

„Am aflat în dimineața asta, nu sunt în București, sunt la Timișoara, am avut un eveniment. Sunt șocat, nu e altceva de spus, e greu de înțeles, nu-ți vine să crezi când auzi așa ceva, nu-mi găsesc cuvintele, era un coleg, prieten...”, a spus Covaliu pentru Gazetă.

„Nu aveai ce să-i reproșezi ca sportiv, era tot timpul cel mai bun, corect, un coleg de echipă”, l-a descris el, abia găsindu-și cuvintele, pe Florin Zalomir. „Am trăit momente bune, am avut o relație frumoasă, normală, am realizat multe lucruri împreună, iar vestea aceasta este ceva care... nu știu de ce, nu știu pentru ce...”, a adăugat el, vizibil afectat.

Câteva amintiri cu Florin Zalomir

Și-a amintit după aceea câteva dintre acele episoade fericite pe care le-au împărtășit. 

„Când am cucerit titlul mondial la echipe în 2009 în Antalya am venit de la sală și împreună ne-am aruncat în piscină, ei cu medaliile la gât și au spus în glumă: Uite, am găsit medaliile astea în piscină. Apoi momentul 2012, când practic el a dat acea tușă decisivă cu care România a ajuns în finală la Jocurile Olimpice, contra Rusiei”, au fost primele amintiri care au venit repede în memorie.

„A fost investit cu încredere și s-a achitat foarte bine de acea sarcină. Un sportiv care nu s-a dat niciodată la o parte de la muncă, era ordonat tot timpul, exigent, în primul și în primul rând cu el, conștient de faptul că face parte dintr-o echipă, că este important atât el ca individ, cât și în postură de coleg, de coechipier. Un sportiv de excepție, una peste alta, cu medalii la Campionate Mondiale, Europene, la Jocuri Olimpice, a ajuns să facă mare performanță. Așa ar trebui să-l ținem minte”, a mai spus Covaliu.

„Sunt momente inexplicabile, nu poți să le prevezi, el era puternic fizic, a demonstrat că și mintal era la fel, de aceea nu-mi explic de ce a ajuns aici. Știm cu toții că fiecare din punct de vedere personal trece, trecem, prin momente dificile, dar cred că faptul că a întrerupt legătura cu scrima probabil a însemnat mult și a lăsat un gol”, a încheiat președintele COSR.

Vezi și:

Florin Zalomir, fost campion mondial și vicecampion olimpic la scrimă, găsit mort în apartamentul său din Otopeni!
TRAGEDIE
Florin Zalomir, fost campion mondial și vicecampion olimpic la scrimă, găsit mort în apartamentul său din Otopeni!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  03 Octombrie 2022, 15:24

Foarte mulți sportivi se chinuie în singurătate după retragere sau la senectute. De partea cealaltă aud pe mulți fluturând cu lejeritate statutul de prieteni, dar în realitate mulți din acești prieteni nu dau un telefon. Și Cristina Țopescu era “înconjurată de prieteni”, dar când a murit n-a căutat-o nimeni vreo 3 săptămâni. Singurătatea e o veritabilă boală a mileniului 21, de care suferă mai ales bătrânii. Văzusem niște cifre cum că 25-30% din seniorii români se confruntă cu o singurătate apăsătoare, dacă nu deprimantă. Sfat: dacă aveți bătrâni sau persoane singure în bloc sau pe stradă, acordați-le măcar 2 minute de atenție, întrebați-i daca sunt bine sau au nevoie de ceva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează