SPORTURI  »  ALTELE  »  BAKU 2015

Miza dublă, încredere maximă! Andreea Chițu vrea să devină campioană olimpică europeană

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2015 00:00

Vicecampioana mondială Andreea Chiţu e pregătită să devină campioană continentală, dar şi campioană olimpică europeană.

Andreea Chiţu e una dintre marile speranţe ale României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Judoka de 27 de ani a participat şi la Olimpiada de la Londra, în 2012, dar a fost învinsă în turul doi de belgianca Ilse Heylen.

În prelungiri, în ultima secundă, românca nu a fost atentă şi i-a dat posibilitatea adversarei să puncteze. "Sper că am învăţat ceva din acel meci. Şi acum mă mai gîndesc la el, dar nu-mi place să trăiesc în trecut!", spune Andreea. E pregătită pentru un concurs mare la Baku, pregătită să-şi înfrunte şi adversarele.

- Andreea, cum te simţi?
- Mmmm, destul de bine! M-am accidentat la un deget într-un stagiu de pregătire. E o entorsă la mijlociul mîinii stîngi.

- Şi poţi să lupţi, durerile sînt suportabile?
- Da, pot. Leg degetul strîns de celelalte cu un bandaj, ca să nu se mişte. La radiografie a ieşit doar o leziune minoră, dar problema e că e umflat. Durerile sînt mai mari după ce îl dezleg, după efort.

- Cum ai caracteriza anul ăsta, pînă acum?
- Au fost rezultate mulţumitoare. Am cîştigat Grand Prix-ul de la Zagreb, Openul de la Cluj, am urcat pe podium la Grand Slam-ul de la Baku. Se putea şi mai bine. Competiţiile majore însă de acum urmează.

- Pentru voi, la Baku, miza e dublă. Concursul contează şi pentru Campionatul European.
- Aşa e, motivaţia e dublă. Eu sînt încrezătoare, m-am antrenat bine şi sper să urc pe podium. Aş vrea pe primul loc dacă se poate. Am însă adversare foarte tari.

- Ai fost pe locul 2 mondial, acum ai căzut pe 4.
- În doar două săptămîni am ajuns pe locul 4, e adevărat. Rusoaica Natalia Kuziutina a cîştigat Mastersul de la Rabat şi a obţinut acolo 700 de puncte şi a sărit peste mine. La fel brazilianca Erika Miranda, care a cîştigat la Baku, trecînd de mine în finală. Pentru Kuziutina şi Kelmendi, dubla campioană mondială, mă pregătesc însă. Trag tare să le înving la Jocurile Olimpice Europene.

- Nu ai fost campioană olimpică, poate vei fi campioană olimpică europeană.
- Doamne ajută! Voi da totul ca să obţin un rezultat mare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bakunin
bakunin  •  09 Iunie 2015, 12:33

Mult succes, Andreea!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează