SPORTURI  »  ALTELE  »  PROIECT

FOTO Nicușor Dan anunță deblocarea unui proiect major din București: „Perioada de execuție va fi 24 de luni”

Așa ar trebui să arate patinoarul în momentul finalizării / FOTO: Facebook @Nicușor Dan +49   FOTO
Așa ar trebui să arate patinoarul în momentul finalizării / FOTO: Facebook @Nicușor Dan

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 18:01 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 18:01

Nicușor Dan (53 de ani, edilul Bucureștiului, a transmis că astăzi a semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol.

Au trecut 7 ani de la demararea lucrărilor la patinoarul Flamaropol. Construcția a fost ridicată într-un procent de doar 26%, o structură incipientă de fier și beton. Imaginile surprinse de Gazeta Sporturilor în urmă cu o lună arătau că natura a pus stăpânire pe proiectul abandonat.

A venit motivarea Tribunalului » Cine i-a dat Simonei suplimentul contaminat și cum a reacționat Halep: „Nu auzise niciodată”
HALEP, SUSPENDATĂ
A venit motivarea Tribunalului » Cine i-a dat Simonei suplimentul contaminat și cum a reacționat Halep: „Nu auzise niciodată”

Nicușor Dan spune că a demarat procedurile pentru deblocarea situației. Din momentul încheierii licitației, firma câștigătoare va avea 24 de luni la dispoziție pentru punerea „la cheie” a patinoarului.

Nicușor Dan, informații despre patinoarul Flamaropol

Am semnat documentele pentru demararea procedurii de achiziție publică pentru terminarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol și în câteva zile firmele interesate se vor putea înscrie la licitație. 

Se va lucra pe structura edificată deja (potrivit estimărilor, până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare) așa cum s-a recomandat în raportul de expertiză tehnică pe care l-am solicitat. 

Vechiul Patinoar “23 August” va fi transformat într-un centru multifuncțional, destinat nu doar competițiilor, ci mai ales practicării de către publicul larg a sportului pe gheață. 

Patinoarul va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 mp și o capacitate de 3.100 de locuri. Va fi asigurată și o zonă de parcare în aer liber pentru 82 autoturisme. În cadrul centrului mutifuncțional, vor exista, pe lângă patinoar, un bazin de înot și o zonă de escaladă. 

Conform caietului de sarcini, perioada maximă pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor este de 24 de luni, din care 4 luni proiectarea
- Nicușor Dan 

FOTO. Epopeea unui eșec: patinoarul "Flamaropol". Cum arăta construcția la finalul lunii iulie 2023

FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
+45 FOTO

aprilie 2013 - Sorin Oprescu promitea construirea unui patinoar cu 6.100 de locuri, în care ar fi trebuit să fie investiți 25 milioane de euro

martie 2016 - au început lucrările pentru demolarea vechiului patinoar

februarie 2017 - Gabriela Firea reduce capacitatea patinoarului la 3.100 de locuri, dar prețul rămâne același

septembrie 2017 - începe ridicarea patinoarului "Flamaropol"

2017-2019 - procese între Primăria București și firmele UTI Grup SA și Astaldi SpA, lucrările sunt întrerupte

12 septembrie 2019 - șantierul "Flamaropol" închis definitiv

martie 2021 - discuții Nicușor Dan - Eduard Novak privind refacerea patinoarului

ianuarie 2023 - Nicușor Dan anunță o nouă investiție de 52 de milioane de euro pentru refacerea patinoarului, 46 de milioane fiind noua alocare, alți 6 milioane de euro fiind deja investiți pentru lucrările de până acum.

VIDEO. Nicușor Dan, vești despre noul patinoar „Mihai Flamaropol” din București: „În patru, cinci luni trebuie să înceapă lucrările!”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Cum arată suplimentul folosit de Simona Halep când a fost prinsă dopată: firma e canadiană. „Toți sportivii de la Academia Mouratoglou foloseau acest keto colagen. De acolo a luat Simona”. Ce sportivi sunt ambasadorii mărcii

O debutantă a cucerit titlul în cel mai puternic eveniment de baschet 3x3 organizat vreodată în România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
emil1986
emil1986  •  16 Septembrie 2023, 15:23
Postat de valentindragobete pe 15 Septembrie 2023, 22:08

Ce-a făcut mă "f.f. mult", hai baga 5 probleme serioase ale bucureștenilor pe care "le-a făcut" ! Așa să bați câmpii adică să vorbești fără sa spui ceva, e simplu iar în privința furatului eu zic, precum personajele lui Caragiale, "aveți puțintică răbdare "! Dar cel mai simplu este să-i iei programul cu care a venit la primărie și să-i bifezi marile realizări aleea "f.f. multe" . Spre liniștea ta, nu mă interesează firea, n-am votat-o așa cum în 30 de ani nu am votat niciodată vreun reprezentant al PSD oricum s-a numit el...

Am înțeles ca ești rusofil pur sânge. Nu înțeleg însă cum nu poți să recunoști că Nicușor a făcut ceea ce penalul Oprescu sau hotomanca de Firea n-au reușit, respectiv să reabiliteze termoficarea. Nu i -a interesat, bucureștenii au ajuns sa nu mai aibă căldură datorita avariilor care au loc încontinuu. Uite că matematicianul a reușit să înceapă, accesând fonduri europene pentru sutele de km de conducte ce trebuie schimbate. Ăsta-i cel mai mare proiect. Apoi, a terminat pasajul Doamna Ghica, pe care Firea ta dragă n-a reușit să-l finalizeze. A adus tramvaie noi, după o licitație corectă, dând de lucru românilor, tramvaie foarte frumoase și fiabile. Chiar și semnarea acestui contract de reluare a lucrărilor patinoarului, la fel abandonat de Firea, e un proiect de care iubitorii de hochei și patinaj se vor bucura. A semnat alt contract de achiziționarea câtorva sute, la fel prin accesarea de fonduri europene, de autobuze și trolebuze. Fii sigur ca 'băieții' sunt mulțumiți de activitatea lui Nicușor și nu-i vor pune bete-n roate la următoarele alegeri. Dar principala calitate a lui Nicușor este caceste extrem de corect.

emil1986
emil1986  •  16 Septembrie 2023, 11:06
Postat de parpalache pe 16 Septembrie 2023, 10:21

Dar nu e„proiect major”!Și in nici un caz prioritar!

N-o fi major, dar e un proiect care a fost început și la care s-a lucrat cam 30 la sută. Era normal să-l deblocheze și sa fie finalizat. Pentru iubitorii de hochei, patinaj artistic e chiar prioritar.

parpalache
parpalache  •  16 Septembrie 2023, 10:21
Postat de emil1986 pe 14 Septembrie 2023, 21:19

Să înțeleg că o capitală nu trebuie să aibă patinoar????!!!! Ca să nu mai spun că deja a început construcția.

Dar nu e„proiect major”!Și in nici un caz prioritar!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează