SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

O şansă mai puţin la Rio » Sabia masculină pe echipe a fost eliminată din programul olimpic al JO 2016

Iulian Teodosiu, Ciprian Gălățanu, Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea (de la stînga la dreapta) mușcînd din medaliile de la argint de la CM // Foto: Raed Krishan
Iulian Teodosiu, Ciprian Gălățanu, Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea (de la stînga la dreapta) mușcînd din medaliile de la argint de la CM // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 01 decembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 30 noiembrie 2013 21:42

La ediţia trecută a Jocurilor Olimpice, băieţii lui Covaliu au obţinut medalia de argint. Cu o echipă aproape nouă, România a ocupat anul acesta locul doi la Mondialele de la Budapesta.

Cu 980 de zile înainte de Jocurile Olimpice din Brazilia, Federaţia Internaţională de scrimă a redus un pic din speranţele României pentru medalii, eliminînd din programul scrimei proba pe echipe de la sabie masculin. Nu a fost o surpriză pentru că, la fiecare ediţie a JO începînd cu 2004, două dintre concursurile pe echipe nu sînt prezente, utilizîndu-se principiul rotaţiei.

Încă de după Londra s-a tot vorbit despre acest subiect. "Ne aşteptam să se întîmple acest lucru, eram 90 la sută siguri că nu vom avea concurs pe echipe, dar speram că fie sacrificată altă probă", a spus Tiberiu Dolniceanu, singurul sabrer din echipa de la Londra care a mers mai departe.

El împreună cu noul val, reprezentat de Alin Badea, Ciprin Gălăţanu şi Iulian Teodosiu, au reuşit aproape o minune, să urce pe locul al doilea la Campionatele Mondiale din acest an de la Budapesta, aşa că speranţele pentru Rio creşteau. "Acum o să ne concentrăm pe individual, de luni ne întoarcem în cantonament şi o să discutăm cu Cova ce e de făcut", a completat Dolniceanu, cel care a cîştigat în 2013 titlul de campion european şi medalie de bronz la CM, terminînd anul pe locul trei mondial.

Şi Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, a spus că e o lovitură pentru speranţele olimpice ale României. "Nu este o plăcere, sîntem afectaţi în mod direct pentru că eram vicecampioni olimpici. Avem o echipă valoroasă, cu un antrenor valoros, elemente de speranţă şi forţă pentru Rio. Acum trebuie să ne canalizăm pe individual, pe calificarea numărului maxim de sportivi", a completat oficialul.

Pe lîngă sabia masculină pe echipe a mai fost exclusă şi proba feminină de floretă pe echipe. Italienii care au reprezentanţi de marcă în ambele probe par optimişti, ei spunînd că încă mai există o şansă ca proiectul înaintat de FIE la CIO să fie aprobat. Adică scrima să aibă la JO toate armele cu probele de la individual şi pe echipe. "Vă promit că nu voi renunţa la planul nostru de a obţine medaliile care acum lipsesc", a spus Alişer Usmanov, preşedintele federaţiei internaţionale.

Mondiale spre Rusia
Tot la Congresul FIE de la Paris au fost stabilite şi oraşele gazdă pentru următoarele două ediţii ale Campionatelor Mondiale. După ce Sofia a renunţat la dreptul de a organiza CM din 2014, această sarcină i-a fost dată oraşului Kazan din Rusia. În 2015, această competiţie se va desfăşura la Moscova.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează