Articol de - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 18:53 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 13:58

O legendă a probei de perechi a patinajului artistic, Oleg Protopopov, a murit vineri, la vârsta de 91 de ani. Împreună cu soţia sa, Ludmilla Belosova, a fost dublu campion olimpic în 1964 şi 1968.

Oleg Protopopov a murit vineri la vârsta de 91 de ani, la şase ani de la moartea soţiei şi partenerei sale, Ludmilla Belusova.

În proba de perechi, cei doi sovietici au cucerit două titluri olimpice, în 1964 şi 1968, precum şi patru titluri europene şi patru mondiale. Ei au revoluţionat această probă prin introducerea unor elemente inovtive, inclusiv una pe care au numit-o spirala iubirii. În 1979, au părăsit Uniunea Sovietică în timpul unui turneu de gale în Elveţia, cerând azil politic în ţara pe care nu aveau să o mai părăsească niciodată, scrie lequipe.fr.

În 1995, abia naturalizaţi, ei au acordat un lung interviu când, în ciuda vârstei lor, se gândeau să mulţumească Elveţiei încercând să se califice la Jocurile Olimpice. 

Îndrăgostiţi de sportul lor, au continuat să se prezinte pe patinoarele din întreaga lume până în 2016, când Oleg Protopopov a împlinit 84 de ani.Întotdeauna foarte critici faţă de politica din ţara lor natală, cuplul s-a întors în Rusia abia în 2003, la invitaţia fostului hocheist Viacheslav Fetisov, şi apoi din nou pentru Jocurile Olimpice de la Soci, în 2014.

„Cam târziu” » Patrick Mouratoglou e taxat de americani, după ce a decis să-și asume vina în cazul Simonei Halep

Rafael Nadal și o întâlnire emoționantă » Mesajul campionului l-a ajutat pe jucătorul nonagenar când a avut probleme grave de sănătate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”