SPORTURI  »  ALTELE  »  RETROSPECTIVĂ

Olimpiada de la Vancouver şi CM de fotbal au fost evenimentele anului

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 decembrie 2010 00:00

Anul 2010 a avut în calendar Jocurile Olimpice din cel mai "asiatic" dintre oraşele canadiene, Vancouver, şi o primă ediţie a Cupei Mondiale de fotbal în Africa, dar sărbătoarea sportului a fost umbrită de divorţuri, despărţiri, decese şi scandaluri care au umplut paginile de monden ale ziarelor.

Ne vom aminti în ceea ce priveşte Cupa Mondială din Africa de Sud de sunetul vuvuzelelor, de mândria africanilor, de performanţa Spaniei şi de câteva meciuri superbe. Însă nu vom uita nici câteva decizii nedrepte şi greşeli de arbitraj, jucătorii prea îngrijoraţi sau obosiţi şi de greva componenţilor naţionalei Franţei.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver, bine organizate într-o ţară pasionată de sporturile de iarnă, ne-au lăsat în primul rând în memorie imaginea zborului fatal într-un pilon al unui concurent georgian la sanie, la antrenament, în data de 12 februarie. Numele său era Nodar Kumaritaşvili şi avea doar 21 de ani.

Au fost însă şi jocurile entuziasmului publicului prezent în număr mare, dar şi o competiţie fără mari vedete, însă cu multă emoţie, cum a fost aceeav adusă de patinatoarea canadiană Joannie Rochette, medaliată cu bronz la patru zile după decesul mamei sale.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează