SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE SCRIMĂ

Omul negru » Ana Brînză a cucerit bronzul la CE de la Sheffiled

Articol de - Publicat duminica, 17 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 iulie 2011 22:57

Românca a fost oprită în semfinale de Britta Heidemann, aceeaşi care a învins-o şi în finala olimpică de la Beijing


Ana Maria Brînză face colecţie de medalii europene. După argintul din 2008, spadasina a luat ieri bronzul. "O medalie în proba individuală m-ar ajuta să-mi recapăt încrederea în mine", spunea, înainte de plecarea la Sheffield, Ana Brînză. Ce şi-a propus i-a ieşit.
Ana s-a trezit devreme ieri, la Sheffield. La zece a intrat pe planşă în grupele preliminare, unde a tras cel mai bine şi astfel şi-a cîştigat primul loc pe tablou. În primul duel de pe pista roşie, a tras cu Iana Şemiakina, numărul patru mondial. S-a împuns mult cu spada, s-a ţipat, dar românca a fost cea care a strîns pumnul, după 15-13. A venit rîndul franţuzoaicei Sarah Deninthe să lupte cu vicecampioana olimpică din 2008. O întîlnire mai uşoară, pe care a cîştigat-o cu 15-10. Meciul de încercare a venit în sferturile de finală, acolo unde a întîlnit-o, tot pe pista roşie, pe Bianca del Carretto, o adversară dificilă. Italianca a condus cu 4-1, dar Ana e specialistă în răsturnări de scor. Cu determinare şi ambiţie ea a egalat la cinci, dar Bianca a tot condus, fiind chiar la două tuşe de victorie. S-a ajuns din nou la egalitate, 13-13 şi 14-14. Tensiunea era păstrată sub mască. Mănuşa parcă o strîngea. Din acestă încordare a venit lovitura cîştigătoare. 15-14 şi, după o pauză de doi ani, Ana avea din nou medalie la individual.

Semifinalele s-au disputat pe înserate la Sheffield. A întîlnit-o pe cea care o învinse şi în finala olimpică de la Beijing, Britta Heidemann. Nemţoaica de coşmar. Fără pista cea roşie, Brînză nu a găsit nici de data aceasta calea spre victorie. Britta, care avusese parte de partide pe muchie, ce au avut nevoie de prelungiri, s-a impus cu 15-10. Ana a fost supărată pentru cîteva secunde, dar e medalia pe care şi-a dorit-o înainte de a zbura spre Anglia. Chiar dacă nu e de aur, poate încrederea se va întoarce în sabia vicecampioanei olimpice. Marţi, alături de colegele sale, are de dus o altă bătălie, cea din concursul pe echipe.


Medaliile de la spadă la CE
2005 Zalaegerszeg bronz Iuliana Maceseanu
2006 Izmir aur echipa
bronz Anca Maroiu
2008 Kiev aur echipa
argint Ana Brînza
2009 Plovdiv aur echipa
2011 Sheffield bronz Ana Brînză

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
xstream
xstream  •  19 Iulie 2011, 20:41

felicitari pentru performanta, astazi ati luat aurul! ieri , nu s a putut mai mult ,dar asta este! viata merge inainte! sunt sigur ca la anul vei reusi sa castigi :)

adybel
adybel  •  17 Iulie 2011, 07:34

Felicitari branzici.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează