SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORTURI DE IARNĂ

Petrică Hogiu, vicecamapion mondial la juniori

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 ianuarie 2010 00:00

Între 24-31 ianuarie 2010, la Hinterzarten (Germania) se desfăşoară Campionatele Mondiale la schi fond, combinată nordică şi sărituri cu schiurile. Competiţia este rezervată juniorilor şi sportivilor sub 23 ani.

 România este reprezentată în proba de schi fond de: Petrică Hongiu (la juniori, participant la JO), Timeea Sara (la juniori), Paul Constantin Pepene (UNDER 23, participant la JO), Cornel Puchianu (UNDER 23). La sărituri cu schiurile, sunt prezenţi 3 sportivi: Remus Tudor,  Szilveszter Kozma şi Adrian Vornicu.

SCHI FOND

În cea de-a cincea zi a competiţiei din Germania, România a obţinut prima medalie prin Petrică Hogiu. Calificat la JO de la Vancouver, Hogiu a cîştigat medalia de argint în proba de pursuit 20 km, realizînd cea mai bună performanţă a carierei. Sportivul, legitimat la CSI Vatra Dornei, a fost cronometrat cu timpul de 57:35.4 şi a fost întrecut doar de rusul Petr Sedov. Podiumul a fost completat de Finn Haagen Krogh, din Norvegia. 

Petrică Hongiu a mai obţinut şi un loc 16, în cadrul cursei de 10 km, cursă pe care a încheiat-o în 25:13.0 minute.

În proba de pursuit 10 km, feminin, Timeea Sara a încheiat pe un onorbail loc 13, în timp ce în cursa de 5 km, tînăra de 18 ani a ocupat poziţia 40.

Paul Constantin Pepene, al doilea sportiv calificat la JO, a încheiat cursa de 15 km al 23-lea, cu timpul de 39:45.6, iar Cornel Puchianu s-a clasat pe locul 43 din 66 sportivi care s-au aflat la start. Cei doi sportivi vor lua mîine startul în proba de pursuit, 30 km.

SĂRITURI CU SCHIURILE

Cel mai bun rezultat al delegaţiei României în această probă l-a obţinut Szilveszter Kozma, poziţia 53, după o săritură cu lungimea de 83.5 m. El a fost urmat de Remus Tudor. Chiar dacă a ajuns pînă la 84 m, Tudor a pierdut puncte la partea de stil şi terminat pe locul 60, în timp ce Adrian Vornicu a fost descalificat.

Competiţia a fost cîştigată de austriacul Michael Hayboeck, care a reuşit şi cea mai lungă săritură din concurs, 110.5 şi a adunat un total de 282.5 puncte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  30 Ianuarie 2010, 14:22

Astazi Paul Pepene a castigat aurul la 30 de km in cadrul aceleasi competitii.bv lor.rezultate fabuloase.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează