SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA MONDIALĂ

Podium pe nisip » Echipa feminină de spadă a României a urcat pe 3 la etapa de Cupă Mondială de la Rio

Simona Pop, Ana Brînză, Amalia Tătăran și Maria Udrea (de la
stînga la dreapta) cu trofeul și medaliile de la Rio Foto: Augusto Bizzi +1   FOTO
Simona Pop, Ana Brînză, Amalia Tătăran și Maria Udrea (de la stînga la dreapta) cu trofeul și medaliile de la Rio Foto: Augusto Bizzi

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 20 mai 2013 20:58

În frumosul Rio, Ana Maria Brînză, Simona Pop, Maria Udrea şi Amalia Tătăran şi-au mai făcut rost de o medalie.

O medalie de bronz cucerită cu spada în mînă, cu masca pe faţă şi cu mult curaj. În căldurosul Rio, duminică, spadasinele s-au duelat în optimi de finală cu Brazilia, echipa ţării gazdă, de care au trecut cu 45-24. Întîlnirea care a smuls lacrimi, dar şi fericire din inimile celor patru fete a fost cea cu Italia lui Fiamingo şi a lui Del Carretto. Româncele le-au învins cu 34-33.

În semifinale, România a dat peste Ucraina, care a evoluat fără campioana olimpică Şemiakina, dar care a reuşit să treacă de spadasinele din România cu 38-36. În finala mică, cele patru scrimere române le-au învins pe suedeze cu 45-35. Şi au urcat pentru a treia oară pe podium într-o etapă de Cupă Mondială. România a mai fost pe trei la Leipzig şi la Saint-Maur. Aceasta a fost ultima etapă de Cupă Mondială pe echipe din 2013. Întreceri pe echipe vor mai fi la Europene (16-21 iunie) şi la Mondiale (5-12 august). La individual, spadasinele se mai întrec în week-end la Havana şi apoi intră în pregătirea pentru CE şi CM.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cfrclujole
cfrclujole  •  23 Mai 2013, 17:19

Bravo!

dilibau
dilibau  •  21 Mai 2013, 09:43

Felicitari fetiliiiiiiiiiiiiiiiiii! Va iubim!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează