SPORTURI  »  ALTELE  »  RUSIA

Prima reacție de la Moscova, după suspendarea Kamilei Valieva: „A fost declarat război sportului rusesc”

Kamila Valieva +21   FOTO
Kamila Valieva

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 11:03 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 11:33

Comitetul Olimpic Rus (ROC) a denunţat „războiul" pe care, în opinia sa, forurile internaţionale îl duc împotriva sportului rusesc, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis suspendarea patinatoare Kamila Valieva pentru patru ani.

„De fapt, a fost declarat război sportului rusesc şi, după cum putem vedea, sunt folosite toate mijloacele", a denunţat comitetul, apreciind că sancţiunea impusă Kamilei Valieva este "extrem de severă".Patinatoarea rusă în vârstă de 17 ani, depistată pozitiv cu o substanţă interzisă la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2002, a fost suspendată patru ani, cu efect de la 25 decembrie 2021.

Kamila Valieva
Kamila Valieva
Kamila Valieva
Kamila Valieva
Kamila Valieva
+17 FOTO

Rușii, după suspendarea Kamilei Valieva: „TAS nu e obiectiv și imparțial”

„Decizia TAS este negativă, dar este de mult timp imposibil să ne bazăm pe obiectivitatea şi imparţialitatea acestui organism internaţional", a continuat Comitetul Olimpic Rus.

Rusia pedepsită, SUA profită » Marea veste primită de americani noaptea trecută, după verdictul TAS în cazul  Kamilei Valieva
PATINAJ ARTISTIC
Rusia pedepsită, SUA profită » Marea veste primită de americani noaptea trecută, după verdictul TAS în cazul Kamilei Valieva

Forul rus a adăugat că va "urmări îndeaproape paşii şi deciziile ulterioare ale organizaţiilor sportive internaţionale şi, dacă va fi necesar, va lua măsurile adecvate pentru a proteja din punct de vedere juridic interesele Rusiei".

Descalificarea Kamilei Valieva de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, decizie dictată după ce rusoaica de 17 ani a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, a transformat echipa Statelor Unite ale Americii în campioană olimpică la proba de patinaj artistic pe echipe.

Totodată, Valieva a pierdut toate rezultatele, premiile și medaliile obținute din acea zi până în momentul suspendării, fiind descalificată inclusiv de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, competiție în cadrul căreia Rusia a obținut medalia de aur la proba de patinaj artistic pe echipe.

VIDEO Reporterii au sărit la propriul selecționer în conferință, după eliminare: „N-am pățit în viața mea așa ceva!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  30 Ianuarie 2024, 15:43

Pai rusii vor sa judece Putler tot si la sport si tot. Ce atata foruri internationale si dovezi. La ei nu merge cu de astea. Toata lumea e impotriva lor ca se "apara" ca sunt "atacati" cand ei au invadat o tara suverana. Din partea mea ar trebuii sa nu faca nimeni afaceri cu rusii nici acuma nici dupa ce e gata razboiul din Ucraina. Lasa-i sa stea in cloaca aia de tzara

rocky3
rocky3  •  30 Ianuarie 2024, 15:04

Ce să caute sportivii ruși la Olimpiadă? Sau rușii vor să promoveze războiul și la nivel olimpic?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează