SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Repetiție pentru Rio » Dolniceanu, singurul sabrer român calificat la JO, și-a dus echipa în finala mică a Campionatelor Mondiale din Brazilia

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2016 00:00

Carioca Arena 3 din Barra da Tijuca va găzdui în luna august întrecerile de la scrimă.

Pentru a o testa, aici au loc în această săptămână Campionatele Mondiale, unde participă echipele care nu vor fi prezente la Jocurile Olimpice. Rotația armelor a făcut ca floreta feminin și sabia masculin să fie sărite în 2016. O parte din sabrerii care ieri s-au duelat pe planșe nu vor putea ajunge la balul cel mai mare al sportului mondial. Din echipa României, doar Tiberiu Dolniceanu va putea lupta pentru o medalie olimpică. Până atunci, el s-a pus în slujba echipei și alături de Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu au ajuns în finala pentru bronz a Campionatelor Mondiale.

În "optimi", România a trecut luni de China cu 45-36. Ieri, competiția s-a reluat, iar România a întâlnit Italia, campioana mondială en titre. Înainte de ultimul releu, elevii lui Mihai Covaliu erau conduși cu 40-35. Luigi Samele și Tiberiu Dolniceanu aveau să decidă scorul final. Primul avea nevoie de cinci tușe, al doilea de zece. Românul a fost cel mai curajos și a adus victoria pentru echipa sa cu 45-43. În semifinale, sabrerii tricolori s-au duelat cu Rusia, o echipă foarte puternică în fața căreia s-au înclinat cu 24-45. În finala mică, România urma să se dueleze aseară cu Iran, surpriza competiției, care a eliminat în sferturi de finală SUA.

Vezzali a spus adio

Floretista Valentina Vezzali, 42 de ani, și-a încheiat cariera la Campionatele Mondiale de la Rio. Ea şi coechipierele sale au fost învinse în finala pentru aur de Rusia. Pentru că nu a reușit să se califice la individual la Rio, ea a anunțat că după această competiție se retrage. Mamă a doi copii, italianca are în palmares 9 medalii olimpice și 16 distincții mondiale de aur.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
neacaisa
neacaisa  •  28 Aprilie 2016, 09:11

Cum voi nu sunteti in stare sa faceti update pe o stire de acum 10 ore (e mai important ca au fost adi popa si tamas la raliuri) o sa va fac eu treaba: romania a castigat bronzul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează